Vancouver Canucks gjorde jobbet igår när man vann stabilt mot Philadelphia Flyers med klara 4-1. Efter att Flyers tog ledningen i första perioden var det bara Canucks efter det och man gjorde alltså 4 raka mål. Därmed hittade gårdagens rek på Canucks Ö2.5 mål @ 1.787 hem. Skönt.

I natt har vi tre matcher på schemat och jag kommer ge mig på en dubbel.

NY Rangers - Chicago Blackhawks

Goalies: Talbot (confirmed) vs Crawford (probable)

Vilket möte mellan två smarta och skickliga lag i natt där Chicago Blackhawks gästar otroligt starka NY Rangers inne i MSG för lagens andra möte för säsongen.

NY Rangers har satt gasen i botten och laget ser i mina ögon ännu bättre just nu än vad man var förra årets i slutspelet när man gick hela vägen fram till final i SC. Rangers spelar med stort självförtroende och en stor anledningen till detta är Cam Talbot som fortsätter att storspela match efter match. Senast mot Florida Panthers var man hårt pressade men Talbot klev fram som en jätte och räddade Rangers gång på gång. Matchen slutade 2-1 till Rangers och därmed leder man Metropolitan Division med sina 95 inspelade pinnar.

Chicago spelade igår och man gjorde en stark insats då man besegrade Rangers konkurrenter NY Islanders med 4-1. Detta efter att Toews stått för två av Hawks mål, men jag måste vara ärlig och säga att puckarna studsade lite Hawks väg då man hade några flytmål. Siffrorna 4-1 är lite större än vad Hawks förtjänande och jag tror det blir en tuff match för Hawks som kommer in B2B i natt.

Hawks kommer alltså in B2B och känslan är att man måste spela taktiskt mot detta heta NY Rangers för att ha en chans. Precis som lagens tidigare möte den här säsongen som slutade 0-0 efter FT borde Hawks satsa på att stänga ner mittzonen för att ta bort speeden i NY Rangers uppspel. När vi dessutom har en stekhet Cam Talbot i NY Rangers bur blir jag inte förvånad om vi får en tajt och jämn match igen.

Därför plockar jag U 5.5 mål här.

Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets

Goalies: Scrivens (confirmed) vs McElhinney (confirmed)

Om det var ett toppmöte tidigare så har vi motsatsen här då två lag i botten ställs mot varandra då Columbus Blue Jackets gästar Edmonton Oilers.

Edmonton satte en rejäl fart senast mot urusla Toronto Maple Leafs då man redan efter 53 sekunder in i första perioden gjorde 1-0. Oilers var verkligen inte färdiga där utan man hann dessutom göra 3 mål till under perioden och efter en helt galen första period gick lagen till vila med 4-1 till hemmalaget. Efter det gick Oilers ner i tempo och Leafs hade bra många lägen att komma tillbaka men Scrivens gjorde det bra och höll puckarna ute. Sjukt nog slutade matchen 4-1 till Oilers som verkligen förtjänade vinsten.

Jackets kommer missa slutspel, men man är verkligen inte så dåliga som tabellen visar. Laget är där man är pga av de stora skadebeskymmren man haft under säsongen och det är inte mycket att göra åt det. Trots detta knegar man på och försöker avsluta säsongen på snyggt sätt. Senast föll man dock mot Carolina med 3-2 i en jämn match. Tycker dock laget spelet helt okej på slutet och skadeläget ser aningen bättre ut. Calvet, Skille, Morin och Jenner är out, och Dave Clarkson är day-to-day för Jackets.

McElhinney startar i natt och han är 4-0-0 emot just Oilers vilket bör bli intressant för Jackets. Jag tror han kommer utöka den sviten till 5 vinster men jag tror inte Oilers är ofarliga. Därför kommer jag vända mig till överspelet för Jackets då jag tror det krävs minst 3 mål för vinst i natt.

Jag plockar därför Jackets Ö2.5 mål här. (Ö 5.5 mål/Jackets ML kan funka för den som hellre gillar det)

Med dessa två spel spelar jag alltså dubbel:

- NY Rangers - Chicago Blackhawks U 5.5 mål + Columbus Blue Jackets Ö 2.5 mål @ 2.34 med 5/6 units hos Betsson

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!
This is the stats tab
This is the post tip