Speltips

Speltips Vita Hästen v Modo

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-03-19 19:00 Spela här

Speltips Vita Hästen v Modo
Land: Sverige Liga: Kval SHL
Odds: 2,15 Speltips: Modo -1,5
2015-03-19 19:00 Vita Hästen v Modo Modo -1,5 2,15 holms

Underspelet vi fick till skänks till 1,75 här senast är nu slaktat och klokt nog (av bolagen) nere och simmar vid 1,50.
Men det gör ingenting. För då tar vi och tjänar pengar på annat vis.
För även om jag tror att det kommer att bli relativt målsnålt även den här gången så visade det sig trots allt förra gången att Modo är snäppet för tungt och rutinerat för att kliva in i någon fälla som det forna div 1 -laget försökte att gillra.

Perra Jonsson var mycket tydlig inför den här matchserien. Modo skulle inte spela som om de var ett stjärngäng från SHL och Vita Hästen något taffligt gäng från HA.
Ett anfallsspel som byggde på safety first. Man skulle anfalla när det fanns fog för det. Inte bara stoppa huvudet under armen och gasat som det överlägsna (på pappret) lag man är.
Läxan var gjord minutiöst, minst sagt. 3-0 var taget med en sådan kassaskåpssäkerhet att 10-0 hade varit med samma marginal. Säkerhetsmässigt.
Vita Hästen tilläts inte kontra till sig mer än några enstaka målchanser under hela matcher. Och speciellt farligt, det blev det då knappt aldrig.

Visst, nu är spelplatsen Himmelstalundshallen. Där en uppjagad publik ska försöka få fart på hemmalaget.
Men jag undrar jag, hur spelarna tänker efter det förra mötet. Hur snacket har gått. Hur de ska skapa så pass många målchanser på ett Modo som bestämt sig för att inte bjuda upp till dans.
Det går inte att krympa ihop och locka upp ett Modo som bestämt sig för att spela i SHL med samma vapen som de underifrån hade tänkt sig.

Säg att Modo gör sina tre baljor återigen, då ska Hästen i sådana fall mäkta med två för att det här spelet ska bomma. Och det har jag ju väldigt svårt att se med tanke på hur disciplinerat gästerna tänker uppträda.

Jag tippade 3-1 ett sist. Jag lägger på en siffra nu och säger 4-1. Eller 1-4, då.

holms - 18 Mars, 2015, 23:34

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
KD - 2015-03-19 07:36:45

Enligt Corren är Brage fortfarande ur spel i kassen + att poängkungen Marcus Eriksson är högst tveksam startande för Hästen. Väger över åt rätt håll för spelet...