Speltips Örebro - Elfsborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-03-22 15:00
Land: Sverige
Liga: Svenska Cupen
Odds: 2.25
Tips: Elfsborg ö1,5 mål
Elfsborg ö1,5 mål blir spelet i söndagens cupmatch. Allt över 2.15 är bra tycker jag, men har inte hittat högre än WH:s 2.25.

Har inte sett Elfsborg överdrivet mycket hittills i år, men det jag sett har jag verkligen gillat. Vi får inte glömma att det är ett ewtablerat topplag som trots allt fått behålla rätt många av sina unga spelare, som i år blivit ett år bättre. Tänker framför allt på Hedlund, Prodell, Holmén, Claesson, Rohdén, Frick och kanske ett par till. Krydda det med rutinerade herrar som Ellegaard, Hauger och Anders Svensson och vi förstår att det här är ett lag för plats 2-5 i tabellen även i år.

Bra skadeläge, är väl i stort sett enbart Jon Jönsson som saknas. Bajrami inte redo för spel heller.

Truppen:
Abbas Hassan, Kevin Stuhr-Ellegaard
Viktor Nilsson, Jesper Manns, Adam Lundqvist, Sebastian Holmén, Daniel Mobaeck, Anders Svensson, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Anton Andreasson, Simon Hedlund, Simon Lundevall, Arber Zeneli, Per Frick, Lasse Nilsson, Viktor Prodell, Viktor Claesson

Örebro har det lite värre på skadefronten. Vasse Kamara är borta och isländske vänsterbacken Logi Valgardsson har fått sula in handduken också. Truppen:

Oscar Jansson (mv)
Jacob Rinne (mv)
Patrik Haginge
Ayanda Nkili
Eidur Sigurbjörnsson
Erik Moberg
Daniel Björnquist
Sebastian Ring
Christoffer Wiktorsson
Ahmed Yasin
Daniel Nordmark
Nordin Gerzic
Robert Åhman Persson
Sam Mensah
Daniel Gustavsson
Kalle Holmberg
Marcus Pode
Christer Lipovac

Örebro har en rätt tunn trupp sett till antalet spelare och mot Malmö plockades exempelvis Pode ut av säkerhetsskäl.

Närkingarna kan se tillbaka på en extremt stark period från slutet av förra säsongen fram till nu. Var faktiskt det laget som tog allra flest poäng de sista 15 omgångarna och förra veckan slog man ut Malmö. Att slå ut de svenska mästarna, som alla räknar med ska jogga hem det i år, är naturligtvis oerhört starkt. Jag tror dock itne att den segern ska överskattas för mycket. MFF tvingades spela med Cibicki från start istället för Sana, vilket är en kraftig försvagning imo. Dessutom kom ÖSK:s 11-0-mål från ingenstans, MFF hade ett rätt bra tryck inledningsvis. I slutändan var dock segern inte orättvis, men MFF visade sig inte från sin bästa sida. Jag gillar visserligen Axén skarpt och jag tror att Örebro har något bra på gång, men jag håller Elfsborg som något bättre trots allt.

Hemmaplansfördelen suddas ut av att det är cupmatch = mycket mindre folk än vanligt och att underlaget passar Elfsborg lika bra som ÖSK. Den farten och det passningsspelet Elfsborg visade upp mot Hammarby gör att jag tror att ÖSK:S försvar kan få det riktigt jobbigt här. Många spelare deltar i offensiven och fyller på, tror Elfsborg kan skapa en hel del.

Varför välja Elfsborg ö1,5 före raka tvåan? Evig fråga när man spelar den här spelformen. Jag tror helt enkelt vi har större chans att få 2-2 eller 3-2 till Örebro än 0-1 Elfsborg. Litar inte fullt ut på Elfsborgs försvarsspel förrän jag set Svensson sättas på prov på allvar. Han läser spelet ypperligt såklart, men han gör ju inte 100 meter under 15 sekunder, så går det att utnyttja det kan mycket vara vunnet.

Det ska bli en ruskigt intressant match att följa, jag tror Axén och hans rätt skickliga offensiv med Daniel Gustavsson, Nordin Gerzic, Pode, Ahmed Yasin m.fl. kommer bjuda upp till dans här. Det bör ha alla förutsättningar att bli underhållande. Överspelet är förmodligen också bra, men jag väljer Elfsborg att göra över 1,5 mål.

GOGOGO!

@nokkan21

EDITERAD 2015-03-21 18.45:36
Spela på Örebro - Elfsborg hos William Hill
Spela nu
Polsater - 21 Mars 2015 - 18:45
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: