Igår: 0-1
Säsongen: 167-133-2

Dagens speltips blir Golden State -11,5 (hemma mot Washington) till oddset 1.92 på Betsafe .

Golden State Warriors kommer till nattens hemmamatch med fem raka hemmasegrar i bagaget. De fick en vilodag igår och lär vara väl förbereda inför den här matchen. Inget resande har stört laget den senaste veckan. De har fått vara hemma - och vinna. Segermarginalerna har som vanligt varit rejäla. Bortsett från vinsten mot Lakers (108-105) så har det varit överkörningar. De har vunnit med 29, 19, 16 och 15 poäng.

Jag trodde på Washington igår borta mot Sacramento, men det blev en rejäl besvikelse. De förlorade klart med 109-86 mot ett ganska svagt motstånd. Nu ska de alltså spela match utan någon vidare vila - mot ligans bästa hemmalag. Det luktar överkörning lång väg.

Golden State täcker sin lina i 70 procent av hemmamatcherna. Inget annat NBA-lag är i närheten av de siffrorna. Washington täcker linan i 35 procent av sina bortamatcher - det är sämst i hela NBA. ATS-statistiken talar alltså sitt tydliga språk.
Washington är dessutom sämst i ligan ATS när det kommer till match två i en back-to-back. De täcker linan endast i 35 procent av matcherna som spelas utan vila.

Golden State vinner i snitt varje hemmamatch med över 15 poäng. Det är otroliga siffror. Inget annat lag snittar över tio poäng i vinstmarginal på hemmaplan.

Trenderna då? Washington är 0-6 ATS i sina sex senaste matcher utan vila. De är 8-20-1 i sina 29 senaste bortamatcher. Golden State är 4-1 ATS i sina fem senaste matcher.

Allt talar för att Golden State vinner den här matchen. Jag inte tänka mig att ett slitet Washington, som dessutom fick stryk igår, kan resa sig och störa ligans bästa hemmalag, som har strålande form för tillfället. Jag räknar med att Golden State gör som de brukar och vinner med omkring 15 poäng.

Spelar alltså: Golden State -11,5 till oddset 1.92 på Betsafe .
Units: 2,5/5

This is the stats tab
This is the post tip