Inte det allra mysigaste utbudet på fotbollsmarknaden denna måndag. Men ett spelvärt odds i franska Ligue 2 tycker jag mig ha hittat i alla fall.

Senaste möten
2014-10-17 Auxerre - Nancy 2-2
2014-08-26 Auxerre - Nancy 3-0 (cupen)
* Auxerre har inte torskat mot Nancy på fem möten

LIGUE 2
8. AJ Auxerre 28 10 12 6 35 - 28 42
9. AS Nancy 28 10 10 8 41 - 31 40

Nancy hemma (9:a)
14 6 6 2 23-13 24

Formen
F, O, O, V, V

Senaste match
Gazelec Ajaccio - Nancy 1-0

Auxerre borta (2:a)
14 5 8 1 18 13 23

Formen
V, V, V, F, O

Senaste match
Auxerre - Sochaux 1-0

Franska Ligue 2 påminner mycket om Championship. En liga där det skiljer rätt så lite mellan toppen och botten sånär på ett par lag. Troyes ser ut att ha gjort ett Ligue 1-ryck i toppen medan Chateauroux och Arles får svårt att hänga kvar med nio omgångar kvar att lira. Precis på övre halvan hittar vi måndagens kombattanter. Hemmalaget Nancy satsade på uppflyttning i år, men en trasslig start har gjort att avståndet känns lite väl stort (9 poäng) för ett så pass ojämnt lag att fixa. Nu har de återigen en svacka med tre matcher utan seger, vilket inte är speciellt lägligt sett till hur lite poäng det finns att spela om resten av säsongen. Press på dem återigen och att då ta emot ligans näst bästa bortalag med tre raka segrar i bagaget, det blir inte helt enkelt. Klassiska Auxerre ligger en position och två poäng före Nancy. Seger i dagens hängmatch och de har bara fyra poäng upp till Dijon på den tredje och sista platsen till Ligue 1. Vad som ytterligare ger dem en bra chans är om vi tittar på inbördes möten. Lagen har mött varandra två gånger den här säsongen där Auxerre inte förlorat någon av matcherna. Det har de inte gjort på de fem senaste totalt mot just Nancy. Vad som talar emot Auxerre är att skyttekungen Gragnic saknas tillsammans med försvararna Djellabi och Castelletto. Kännbara avbräck absolut, speciellt de två förstnämnda, men jag tror ändå att de kan knipa minst en pinne. Nancy har nämligen också folk borta. Ytterbacken Muratori är avstängd och på skadelistan finns Ehret, Bauchet, Karaboué och Caffaut. Auxerres manager Jean-Luc Vannuchi säger att han kommer presentera en konkurrenskraftigt elva som kommer kunna få med sig ett resultat.

SPELTIPS
Sex av Nancys 14 hemmamatcher har slutat oavgjort. Åtta av Auxerres bortamatcher likaså. Auxerre har formen, inbördes och bortastatistik (endast en förlust) på sin sida här och jag tycker därför att det finns spelvärde på dubbelchansen X2 till 1,83 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip