Alltid knepigt med spel på träningsmatcher, men plussidan känns bra här. +2,5 på Australien.

Tysklands trupp:

Goalkeepers: Manuel Neuer (FC Bayern), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Defenders: Holger Badstuber, Jerome Boateng (both FC Bayern), Jonas Hector (1. FC Köln), Benedikt Höwedes (FC Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia CF)

Midfielders: Sebastian Rudy (TSG 1899 Hoffenheim), Karim Bellarabi (Bayer 04 Leverkusen), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid CF), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Toni Kroos (Real Madrid CF), Thomas Müller (FC Bayern), Mesut Özil (Arsenal FC), Lukas Podolski (FC Internazionale Milano), Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schürrle (VfL Wolfsburg), Bastian Schweinsteiger, Mario Götze (both FC Bayern)

Strikers: Max Kruse (Borussia Mönchengladbach)


Helt klart är att Manuel Neuer missar matchen, i övrigt var Löw förtegen om startelvan. Men vi kan konstatera att Tyskland är i något av en generationsväxling efter VM. Sedan den där segern mot Argentina har man förlorat mot samma lag i en träningsmatch, vunnit knappt mot Skottland, förlorat mot Polen, kryssat mot Irland och vunnit med endast 4-0 mot Gibraltar. Det har inte riktigt fungerat helt enkelt. Spelet har hackat, nyckelspelare har varit skadade m.m. Ser lite bättre ut, men samtidigt tycker jag inte tyskarnas trupp är så sjukt imponerande. Frågetecken dessutom för hur mycket Bayern München-spelarna spelar (hade match i söndags).

Sedan 2012 har Tyskland spelat 17 träningsmatcher, en gång (mot Armenien) har man täckt en -2,5-lina.

Australien då? Ja, de får tyvärr klara sig utan ikonen Tim Cahill. Viktige backen Matthew Spiranovic är också out.

Även om spelarna inte tillhör så värst namnkunniga klubbar är det inget bacon-lag. Vann asiatiska mästerskapen i vintras och är en samspelt trupp. Bortamatch mot Tyskland bör ju dessutom motivera det här laget något enormt Till skillnad mot tyskarna har de inte en viktig kvalmatch i helgen heller.

Det som oroar mig är att Australien har en offensiv "vi bara kör"-attityd, vilket straffade laget en del i VM. Det hedrar laget, men å andra sidan är det lite väl naivt ibland. Och om Tyskland är riktigt skarpa och på tå lär de kunna straffa australensarna. Men att vinna med tre mål i en betydelselös match mot ett motstånd som bör se matchen som viktigare...det är rätt mycket. Vi vet hur det brukar bli i andra halvlek när det vankas byten i mängder, tempot går ner och inget händer.

Tyskland KAN ju såklart vinna med 5-0, så pass bra är man om man vill och om allt stämmer. Men med mängder av spelare som spelat mycket i sina klubblag och med en viktig kvalmatch redan på söndag har jag svårt att se laget gå all in här. Lär absolut inte ta några risker med stjärnspelare.

När jag sett Australiens attityd i exempelvis VM-turneringar har jag imponerats av inställningen. De är ofta underdogs, men kör på och ger sig aldrig, inte helt olikt USA. Därför tror jag att spelarna kan blicka upp på resultattavlan efter 90 minuter utan att skämmas imorgon.

Men träningsmatch är träningsmatch och mer än någonsin annars kan man vara helt ute och cykla, kanske ser tyskarna det här som en extremt viktig match för att gå igång spelet? Därför kan det vara klokt att ha en lite lägre insats. Följ gärna matchen live också, ser tyskarna riktigt bra ut kan det bli bra läge för livespel om man har +2,5 med sig från början.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip