Ryan Harrison som avslutade 2014 uruselt har inlett 2015 väldigt starkt och stått för väldigt fina resultat. Han har spelat 23 matcher i år och endast förlorat 6 matcher. De förlusterna har kommit emot spelare som Ferrer, Nishikori x2, smyczek, novikov och vänsterhänta Odesnik som förövrigt blev avstängd 15 år från tennisen pga doping. Några av hans vinster har varit mot spelare som Karlovic, Dimitrov och Baghdatis bland annat.

Hur har det sett ut för Melzer då? Efter hans förlust mot Berdych i Australien Open verkade det som luften gick ur för österrikaren. Han förlorade 5 utav 6 matcher efter det och det var mot spelare som Laslo Djere, Ymer,Pavic. Hans vinst var emot 900 rankade Jelle Sels. Långt ifrån imponerande minst sagt.

Men nu i Indian Wells kollade jag på Melzer och där spelade han betydligt bättre än han gjort senaste tiden. Speciellt jämfört med Davis Cup där jag var nere och kollade hans match emot Ymer. Han åkte ut i R64 mot Isner i Indian Wells som servande väldigt bra turneringen igenom.

Varför tror jag då Melzer kommer plocka set emot Harrison?
Det är så att Melzer är vänsterhänt och kommer slå majoriteten av sina slag på Ryan Harrisons backhand som är hans sämre slag. Melzer har även ett väldigt fint nätspel som han kan kombinera med när han slår på Harrisons backhand.

Sedan 2012 har Ryan Harrison ställts emot 21 vänsterhänta och endast vunnit 6 av dessa i raka set. De 15 övriga har han antingen förlorat eller vunnit men förlorat set i matchen.

2012
Förlust mot Feliciano Lopez
Vinst mot Bemelmans men förlora set

2013
Förlust mot Zeballos
Förlust mot Nadal
Förlust mot Nieminen
Vinst mot Young i två raka
Vinst mot Zverev i två raka
Vinst mot Odesnik i två raka
Förlust mot Nadal
Förlust mot De la Nava
Vinst Bastian Knittel i två raka

2014
Förlust mot Mannarino
Förlust mot Liam Borady
Vinst mot Bemelmans men förlora set
Förlust mot Young
Vinst mot Delbonis i två raka
Förlust Zverev

2015
Vann mot Young men förlora set
Förlust mot Odesnik
Förlust mot Rola
Vinst mot Bolt i två raka


En Melzer som börjar se bra ut igen ställs emot en stekhet Harrison som dock har problem mot vänsterhänta spelare pga av att hans backhand inte är tillräckligt bra.

Nyper Melzer +1,5 set hos Unibet till 1.63. Tar detta med 6/10 units. Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip