Speltips

Speltips Spanien - Ukraina

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-27 20:45 Spela här

Speltips Spanien - Ukraina
Land: Spanien Liga: EM-kval
Odds: 2.03 Speltips: U2,5
2015-03-27 20:45 Spanien - Ukraina U2,5 2.03 Polsater

U2,5 mellan Spanien och Ukraina är taget till över dubbla slanten.

Spanien har Diego Costa out, vilket innebär att Morata väntas starta. Tänkbar elva:

Casillas,
Juanfran, Ramos, Pique, Alba
Busquets, Isco; Fabregas
Silva, Morata, Iniesta

Ukrainas trupp:

Goalkeepers: Andriy Pyatov ("Shakhtar" Donetsk), Denys Boyko ("Dnipro" Dnipropetrovsk), Oleksandr Rybka ("Dynamo" Kyiv).
Defenders: Vyacheslav Shevchuk, Oleksandr Kucher, Yaroslav Rakytskyi (all - "Shakhtar" Donetsk), Yevhen Khacheridi, Mykyta Burda (both - "Dynamo" Kyiv), Artem Fedetskyi ("Dnipro" Dnipropetrovsk).
Midfielders: Oleh Husiev, Andriy Yarmolenko, Serhiy Sydorchuk, Denys Garmash (all - "Dynamo" Kyiv), Ruslan Rotan, Yevhen Konoplyanka, Roman Bezus (all - "Dnipro" Dnipropetrovsk), Mykola Morozyuk ("Metallurh" Donetsk), Taras Stepanenko (" Shakhtar" Donetsk), Artem Gromov ("Vorskla" Poltava), Ruslan Malynovskyi ("Zorya" Lugansk), Anatoliy Tymoshchuk ("Zenith" St. Petersburg, Russia), Denys Oliynyk ("Vitesse" Arnhem, Netherlands).
Forwards: Roman Zozulya ("Dnipro", Dnipropetrovsk), Pylyp Budkivskyi ("Zorya" Lugansk), Artem Kravets ("Dynamo" Kyiv).

Tänkbart lag:

Pyatov
Fedetskyi, Rakytskyi, Khacheridi, Shevchuk
Stepanenko, Tymochuk
Konoplyanka, Oliynyk, Yarmolenko
Zozulya

Läget i tabellen:
1 Slovakien 4 4 0 0 8-2 12
2 Spanien 4 3 0 1 13-3 9
3 Ukraina 4 3 0 1 6-1 9
4 Makedonien 4 1 0 3 4-10 3
5 Vitryssland 4 0 1 3 2-9 1
6 Luxemburg 4 0 1 3 3-11 1

Lite av en måstematch för Spanien alltså, som oväntat förlorade mot Slovakien i höstas. Samtidigt är kryss ett oerhört gångbart resultat för Ukraina. Men med tanke på att 23 lag ska spela EM nästa sommar så har båda dessa nationer rätt stor chans att lyckas så egentligen är det ingen ko på isen än.

Ukraina är ruskigt tajta. Som ni ser i tabellen har de ett insläppt mål på 4 matcher. I VM-kvalet släppte de in 4 på 10, så att det ser ut så är ingen ovanlighet. Har ett gäng robusta försvarare som alltid agerar distinkt i defensiven. Om man kommer bjuda till och spela naivt här? Skulle inte tro det. Lär vara defensiven som gäller i första hand. Kryss är som sagt ett väldigt bra resultat. Kommer säkerligen satsa på att backa hem och försvara sig för allt vad tygen håller. Kan man hålla de små och tekniska spanska spelarna framför sig är mycket vunnet.

Spanien släpper inte in så mycket mål heller. I synnerhet inte hemma. Beror inte minst på att man väldigt ofta har bollen väldigt mycket. Nu har visserligen Ukraina ett par fina spelare att hota med, men det är inte spelare av ALLRA yppersta världsklass, så jag håller det inte för omöjligt att spanjorerna håller nollan.

Diego Costa saknas som sagt. Tror att det är rätt kännbart då alternativet Alvaro Morata är mindre av en brutal boxspelare än vad Costa är. Med tanke på den matchbild jag ser framför mig hade spanjorerna nog behövt en riktig killer i boxen snarare än ytterligare en teknisk och snabb spelare (även om Morata är hyfsat stor också).

Ser framför mig hur ett rätt uddlöst Spanien som för spelet medan Ukraina backar hem, spelar smart och vill hålla 0-0 så länge som möjligt.

Tror att underspelet till över dubbelt betalt ger ett ypperligt utgångsläge för eventuellt livespel. Det troliga är väl att Spanien till slut tröttar ut ukrainarna tillräckligt för att få en en kasse eller två.

@nokkan21

Polsater - 26 Mars, 2015, 19:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!