Speltips

Speltips Sverige - Iran

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-03-31 19:30 Spela här

Speltips Sverige - Iran
Land: Sverige Liga: Träningsmatch
Odds: 1.91 Speltips: Sverige u1,5 mål
2015-03-31 19:30 Sverige - Iran Sverige u1,5 mål 1.91 Polsater

Det känns lite tråkigt att spela "mot" Sverige, men under 1,5 mål blir mitt spel i träningslandskampen mot Iran.

Valde mellan det spelet och Iran ö0,5 till ungefär samma odds, vilket som fungerar väl egentligen.


Trolig svensk elva:

Olsen,
Anton Tinnerholm. Helander, Andreas Granqvist, Pierre Bengtsson
Erkan Zengin, Albin Ekdal, Kim Källström, Emil Forsberg
Marcus Berg, Zlatan IbrahimovicPSG möter i helgen Marseille i en viktig match, något som knappast har någon positiv inverkan på det antal minuter Zlatan Ibrahimovic får i matchen. Marcus Berg ser man då och då göra ett par fina mål i Grekland, men i landslaget brukar det ju inte fungera, det har vi sett. När Zlatan går ut har Erkan Zengin ingen att passa och Emil Forsberg har något snäpp kvar innan han är tongivande på den här nivån. De centrala fälgarna är inte heller de mest kreativa.

Vi vet ju hur det brukar se ut för Sverige. Hemma mot Liechtenstein skapades inte särskilt mycket och inte heller i någon annan match i EM-kvalet har det offensiva spelet direkt imponerat. Nu ställs man mot ett defensivt kompakt Iran, som brukar försöka krympa ytorna och satsa på omställningar för att skapa lägen. En typ av motståndare som passar Sverige dåligt, vårt passningsspel och vår kreativitet är helt enkelt inte tillräckligt bra på de hr nivån, vi klarar inte av att luckra upp motståndarnas försvar allt som oftast. Vi står och faller med Zlatan fortfarande och med tanke på att han knappast spelar 90 minuter och att det är en träningsmatch (hittar han motivation under en vår där han snart ska försöka ta PSG förbi Barca i CL?) så är vi försvagade.

Då de svenska journalisterna varit upptagna med att jaga Hamrén i stället för att försöka presentera Iran är det svårt att veta vilken inställning de har till matchen. Men vi får väl anta att den stora mängden iranska supportrar på plats bidrar till att öka motivationen. Dessutom är det så att Iran har svårt att få till träningsmatcher mot bra motstånd, så vi får väl anta att det är fullt fokus och att de inte frångår den spelidé de haft tidigare med ett lågt 4-5-1 som bland annat Argentina stångade sig blodiga mot i VM.

Hursomhelst, jag litar inte på Sverige mot något motstånd. Sedan 2014 har det riktiga landslaget klarat av att göra fler än ett mål mot Estland och Liechtenstein hemma samt mot Moldavien nu i fredags. Hade vi gjort två om inte Zlatan gjort maximalt av en målvaktsmiss vilket ledde till att moldaverna chansade rätt rejält på slutet? Det vet man aldrig.

När vi nu ska föra spelet hemma på Friends...ser framför mig det vanliga tröga och trubbiga anfallsspelet.

Därför blir det u1,5 gjorda mål av Sverige som blir mitt spel.

@nokkan21EDITERAD 2015-03-30 22.05:42

Polsater - 30 Mars, 2015, 22:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Akberg - 2015-03-31 16:19:46

Bra spel.

Tycker inte att Zlatan har sett så målfarlig ut på senare tid? Visst är han alltid ett hot framför mål men mer som i matchen mot Moldavien. tycker inte det ser ut som han spelar så bekvämt i landslaget för tillfället. Iran lär inte släppa samma chanser idag som Moldavien gjorde.

grandgoals36 - 2015-03-31 09:20:37

Men chansen finns ju för målsnålt också absolut då det är en Landskamp :)

grandgoals36 - 2015-03-31 09:19:41

Känns ju en då som att Zlatan spelar en halvlek i alla fall och då kan han lätt lösa två mål på egen hand...