Speltips Redbergslid - Malmö

Sport: Handboll
Spelstopp: 2015-04-01 19:30
Land: Sverige
Liga: Elitserien herr
Odds: 2,16
Tips: Redbergslid -1,5
OBS Spelstopp är 19.15 och matchen kan ses på TV4 play :)


Redbergslid - Malmö

Idag är det sista omgången i herrarnas elitserie i handboll. Det är fullomgång förutom för Hammarby som egentligen skulle ha lirat mot H43 men de har gått i konkurs sedan ett tag tillbaka. Jag vänder först och främst blickarna mot Göteborg och Lisebergshallen där ett glödhett Redbergslid ska ta emot skåningarna Malmö. Denna match är, precis som många andra i dagens omgång, väldigt viktig för båda lagen. För Malmö är det en fråga om slutspelsplats då de vid vinst idag säkrar en slutspelsplats. Redbergslid har chansen att vid en vinst idag knipa femteplatsen i serien som skulle innebära enklare motstånd i kvartsfinalen. Det är bäddat för en tuff och kul match som lär vara väldigt rolig att se framför tvn eller datorn!

Om vi börjar med Malmö så slog de i senaste matchen Önnered på bortaplan vilket inte är något direkt styrkebesked i mina ögon men det är ändå en vinst vilket självklart är bra. Malmö har spelat alla sina fem senaste matcher på bortaplan och tagit som sagt en vinst mot Önnered, två oavgjorda mot Alingsås och Sävehof vilket är starkt gjort, samt två förluster mot Hammarby och Drott. Därmed tycker jag att formen är svårbedömd för laget som idag ställs mot ett av seriens tuffaste lag att möta på bortaplan. Jag anser dock att det är starkt av Malmö att ha kämpat till sig en chans till slutspelsplats, upp till bevis ikväll om de klarar av att ta vara på chansen eller inte.

Ser vi till hemmalaget så har de som sagt chans att knipa femteplatsen i serien vid vinst ikväll, vilket skulle innebära enklare motstånd enligt tabellen i den stundande kvartsfinalen. Laget har bra form med oavgjort borta mot Alingsås i den senaste matchen vilket är en stark insats. Vinster mot Drott och Guif hemma samt två förluster på bortaplan mot Ricoh och Lugi är deras resultat i deras fem senaste matcher. Ser vi sedan till Redbergslids form på hemmaplan så har de fem raka vinster där mot Drott, Guif, Sävehof, Kristianstad och Hammarby. Det är riktigt starkt av Redbergslid som jag tycker har visat sig vara ett riktigt bra lag på hemmaplan den här säsongen och jag blir inte förvånad över om de lyckas slå vilket lag som helst i den här serien på hemmaplan i det stundande slutspelet.

Redbergslid har 14 matcher med 11 vinster och endast 3 förluster på hemmaplan denna säsong. De vann bortamötet med Malmö den 9/10 med 29-28 och har nu alltså fördel av hemmaplan och form enligt mig. Malmö har spelat 14 matcher på bortaplan denna säsong med resultatet 4 vinster, 3 oavgjorda och 7 förluster. Jag ser inte riktigt hur Malmö ska kunna knipa slutspelsplatsen i form av en vinst borta mot Redbergslid som jag dessutom tror vill avsluta snyggt för hemmapubliken i Göteborg. Det blir helt enkelt en för tuff match för Malmö och därför blir mitt spel i den här matchen att Redbergslid ska vinna med minst två mål.Mitt spelförslag är alltså Redbergslid -1,5 @ 2,16 med 6/10 units på U N I B E T.Följ gärna mig på twitter för fler spelförslag och diskussioner i allmänhet @WestherAnton

Spreadsheet för mina rekar här på rekatochklart: http://www.spreadsheet.se/westahbalonmano


Det kan vara så att jag hittar något mer spel i matchen och om så är fallet så lägger jag till det här eller i kommentarer så håll utkik!

Lycka till med era spel idag!


/Westah


EDITERAD 2015-04-01 12.03:28

EDITERAD 2015-04-01 12.04:21

EDITERAD 2015-04-01 12.22:07
Spela på Redbergslid - Malmö hos Unibet
Spela nu
Westah - 1 April 2015 - 12:22
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Kimi - 2015-04-01 18:45

Tjena.

Matchen kommer bli kul att följa, kan vara så att RIK bara kör över... eller sparar spelare inför vad komma ska.

Jag vettitusan, svår denna.

Men lycka till.

Westah - 2015-04-01 18:23

Kimi

Kul att du kommer med mycket tankar :)

Jag var kanske otydlig i reken men jag ser främst klassen hos Redbergslid som fördel mot HK Malmös motivation. Dessutom tror jag inte att Redbergslid skulle vilja motstå en vinst inför hemmapubliken inför det stundande slutspelet.

Kimi - 2015-04-01 18:20

Jag ser inte hur RIK ska kunna motiveras extra genom att om dom blir 5a och då troligen får möta GUIF, ett GUIF som iofs spelar kvartsfinal i EHF cupen mot ingen mindre än Bundesliga laget Hamburg.

Motivationsfaktor för att få möta ett lag som spelar så högt uppe som kvartfinal i handbollens finrum och med tanke på att GUIF troligen inte gått på alla cylindrar i elitserien, nja. avstår.

Tror faktiskt att om man vänder på reken och tar sig en funderar på om motivationen som Malmö har att nå slutspel kan avgöra ikväll.

Westah - 2015-04-01 12:23

Samppa

Jag ändrade precis det :) det innebär att de får "enklare" motstånd i kvartsfinalen. De får troligen möta 4an i tabellen istället för 3an.

samppa - 2015-04-01 12:13

"vid en vinst idag knipa femteplatsen i serien"

exakt vad betyder femte platsen??

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: