Nashville Predators… Gårdagens stora besvikelse. Efter att ha öppnat matchen mot Vancouver Canucks på ett lysande sett gav man helt enkelt bort matchen genom slarvliga beslut och svaga ingripanden. Visst så kan man vända på det hela och se det som att Vancouver gjorde det bra, men i mina ögon var det helt enkelt en match där man gav bort vinsten. Preds hade både 2-0 och 3-2 men föll alltså tillslut med 4-5 efter SO. Därmed gick gårdagens rek på Preds FT @ 2.37 som vi satt så fint på förlorad. Nya tag i natt!

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers

Goalies: Fleury (confirmed) vs Mason (probable)

Derby att vänta i Pennsylvania när Philadelphia Flyers gästar Pittsburgh Penguins i natt inne i Consol Energy Center. Ett Penguins som tog två viktiga poäng senast mot San Jose Sharks efter att ha tappat en 2-0 ledning,

Pittsburgh Penguins har under senaste månaden sett rätt rostiga ut och nu när slutspelet närmar sig måste laget börja hitta det fina spelet man hade under första halvan av serien. Under lagets två senaste matcher har det sätt bättre ut, men absolut inte fläckfritt. Laget har dock lyckats ta 4 poäng på dessa två matcher då man slagit både Arizona Coyotes och senast San Jose Sharks med 3-2. En anledning till dessa vinster har varit E.Malkin som är oerhört viktig för Penguins. Då laget bygger väldigt mycket av sitt spel runt Malkin och Crosby är det väldigt positivt att ha honom tillbaka i lineup. Senast mot Sharks hade man alltså en 2-0 ledning innan Sharks kom tillbaka i andra perioden då man kvitterade matchen som gick till straffar. Väl gjorde varken Crosby eller Perron något misstag och vann matchen åt Penguins.

Philadelphia Flyers kommer missa slutspel i år och laget presterar inte för tillfället. 1 vinst på senaste 5 matcherna talar sitt tydliga språk. Senast föll man mot San Jose med 3-2 efter straffar i en jämn match där Flyers fick jobba från underläge hela matchen. M.Iewin gav gästerna ledningen innan M.Raffl kvitterade strax därpå. J.Pavelski gav Sharks ledningen igen sent i första perioden i PP och det dröjde enda till mitten av tredje perioden innan lagets stjärna Claude Giroux kunde kvittera i PP.

Historia

Historiskt sett brukar vi få fartfyllda matcher mellan dessa lag men på senare år har Penguins fått mer och mer respekt mot Flyers som vunnit de 6(!) senaste mötena mot Penguins. Snacka om spöke och de möten jag sett mellan lagen i år så brukar Penguins spel se krampaktigt ut då Flyers brukar läsa av Pens väldigt bra. Sett till lagen 10 senaste möten har 5 gått över linan 5.5 mål och 5 under.

2015-01-20 23:35 Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3-2 sd
2014-10-23 00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 3-5
2014-04-12 19:05 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 3-4 sd
2014-03-16 15:35 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 3-4
2014-03-15 16:05 Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 4-0
2013-11-14 00:05 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 1-2
2013-10-17 23:05 Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 1-4
2013-03-24 22:30 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 2-1 sd