Philadelphia Flyers besegrade Pittsburgh Penguins med 4-1 och vann därmed för sjunde gången i rad mot rivalerna. Som jag skrev igår. Vilket spöke! Därmed hittade U 5.5 mål @ 1.74 hem!

Minnesota Wild - NY Rangers

Goalies: Dubnyk (confirmed) vs Lundqvist (probable)

Vilket härligt möte i natt där formtoppade Minnesota Wild gästas av Eastern Conference bästa lag, NY Rangers.

Efter Minnesotas mindre kris i februari har man under mars spelat som ett helt annat lag. Spelarna visar en helt annan attityd och självförtroende där lagets stjärnor leder laget in i slutspelet. Wild har under mars vunnit 12/14 matcher och senast besegrade man ett LA Kings som visat fantastisk form. Minnesota inledde matchen på ett starkt sett när man redan efter 3 min satte 1-0 genom N.Niederreiter. Kaptenen M.Koivu utökade sent i första perioden och efter det släppte man aldrig in Kings i matchen. Wild vann tillslut med 4-1. Laget har dessutom fått ett par dagars ledigt då man inte spelat på 3 dagar. Jag förväntat mig ett utvilat Wild i natt inför hemmapubliken inne i Xcel Energy Center.

NY Rangers fortsätter att imponera och senast fick Henrik Lundqvist vinna sin första match efter sin skada. Första matchen efter skadad var ingen lyckad sådan för Lundqvist och många ifrågasatte honom direkt. Tydligt var att han mot Bruins var väldigt matchotränad och jag tror inte det dröjer länge innan han är tillbaka i samma form som han hade innan skadan. Jag tycker vi fick se prov på det redan senast mot Winnipeg där Lundqvist gjorde en stark insats och höll kvar Rangers under långa perioder av matchen då Jets var laget som tryckte ner Rangers långa perioder i försvarszonen. Rangers lyckades dock försvara sig bra under matchen och Chris Kreider avgjorde matchen efter ett friläge sent i tredje perioden och vann tillslut med 3-2.

Historia

Dessa lag ställs mot varandra relativt sällan och det är lite svårt att förutspå matchbilden. Senast lagen möttes gjorde Rangers en fantastisk upphämtning då man vände ett 0-3 underläge och avgjorde sent i tredje perioden. Jag har dock sett dessa lag möta varandra förr och det kan även bli tilltäppt. Sett till lagen 10 senaste möten har Rangers aningen övertaget med 6 vinster mot Minnesotas 4. 7/10 senaste har även gått under linan 5.5 mål vilket jag ser rätt troligt i natt igen.

Skador

Minnesota: K.Brodziak (day-to-day), N.Prosser (day-to-day), J.Zucker, M.Cooke, K.Ballard
NY Rangers: M.St Louis (day-to-day), K.Klein

Jag gillar vad vi sett av Wild de senaste matcherna och laget visar verkligen slutspelsform. Rangers kan helt klart hota, men jag tror det blir en kamp där målvakterna blir avgörande och jag måste i dagsläget ge D.Dubnyk fördel här trots att Lundqvist är på rätt väg. Nattens spel blir alltså