Catania tog en livsviktig seger mot Varese. Tyvärr lyckades inte hemmalaget näta på ett annars läckande Cataniaförsvar så BLGM föll den gången. Siktar på revansch med en rek från Championship.

Senaste möte
2014-11-22 Wigan - Middlesbrough 1-1

CHAMPIONSHIP
3. Middlesbrough 39 21 9 9 59 30 29 72
22. Wigan 39 8 11 20 35 52 -17 35

Boro hemma
19 12 4 3 37 11 40

Formen
F, V, V, F, V

Senaste match
Bournemouth - Boro 3-0

Wigan borta
19 6 3 10 19 27 21

Formen
O, F, V, O, V

Senaste match
Wigan - Bolton 1-1

Flera timmars flygförsening från Antalya så fattar mig kort här. Middlesbrough är i allra högsta grad med om en direktplats till Premier League. Med sju omgångar kvar är Boro trea på tre måls sämre målskillnad än tvåan Watford. En poäng är de bakom serieledaren Bournemouth vilka Boro torskade mot senast. En blytung sexpoängstorsk och nu måste Karanka ingjuta nytt mod hos sina gubbar. Seriens bästa hemmalag tar emot Wigan som slåss för nytt kontrakt. Bortalaget har dock fem poäng upp till strecket och jag tycker inte riktigt de räcker till, även om formen på senare pekat uppåt. Framförallt på bortaplan där de oväntat nog tagit fyra raka segrar mot Rotherham, Norwich, Blackpool och Reading. Tror dock att lyckan slutar här. Om Boro bara knyter näven är de ett betydligt bättre lag. Wigan måste dessutom gå för segern med tanke på sitt tabelläge och det bör innebära Boro förr eller senare får ytorna de behöver för att skapa möjligheter.

Boro saknar försvararen Omeruo som sträckt sin arma ljumske. Däremot är il capitano, the one and only, Jonathan Woodgate åter efter att ha missat matchen mot Bournemouth.

Preliminära elvor (Sportsmole)
Middlesbrough possible starting lineup:
Konstantopoulos; Tiendalli, Ayala, Gibson, Friend; Leadbitter, Clayton, Reach, Tomlin, Adomah; Bamford

Wigan possible starting lineup:
Al Habsi; Boyce, Maguire, Pearce, Bong; Pennant, Perch, Kim, McClean; Waghorn, Clarke

SPELTIPS
Får bara Boro in en boll så tror jag det kan rinna iväg. Wigan måste ha tre poäng varje match och säljer man av flera startspelare i januari ska det straffa sig. Tror Boro knyter näven som sagt och då är hemmaseger -1 asian till 1,95 hos bet365 mitt spel för dagen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip