Minnesota föll tyvärr mot NY Rangers igår efter att släppt in två mål tidigt i första perioden efter en otagbar styrning från D.Moore och ett skott från bedrövlig vinkel av R.Nash i PP som Dubnyk skulle haft. Wild jobbade sig in i matchen och både reducerade och kvitterade matchen men JT Miller avgjorde för NY Rangers i slutet av tredje perioden och spelade hem två poäng åt Rangers. Därmed missades gårdagens rek på Wild ML. Nya tag i natt…

Dallas Stars - St Louis Blues

Goalies: Lehtonen (probable) vs Elliot (probable)

Möte i Central Division där St Louis i natt kommer in B2B mot Dallas Stars i lagens femte och sista möte för säsongen.

Dallas Stars har fortfarande en teoretisk chans på slutspel men det ser oerhört tungt och osannolikt ut. Laget har dock visat prov på fin offensiv då man gjorde minst 3 mål i 4/5 matcherna man spelat. Laget föll senast mot Calgary Flames i en match där Stars inledde starkast med mål redan efter 40 sekunder genom Jason Spezza. Widerman kvitterade för Flames i PP men laget stjärna Tyler Seguin återgav Stars ledningen innan första perioden var slut. Stars föll sedan ihop spelmässigt i de två återstående perioderna och Flames kunde ta över matchen och vann tillslut med hela 5-3 och tog viktiga poäng för att nå slutspel.

St Louis Blues spelade så sent som igår när man slog samma Flames med 4-1. En väldigt stark vinst mot ett bra lag men jag tycker siffrorna ljuger lite då Flames hade goda möjligheter att kvittera matchen till 2-2, men en storspelande Jake Allen sa nej. Istället var det Blues som gjorde 3-1 genom J.Lehtera och satte tillslut slutresultatet 4-1 i öppen kasse efter mål från P.Berglund.
Blues säkrade därmed slutspelsplatsen och man kommer till nattens match in som B2B. Oklart är om Tarasenko och Steen finns med i lineup då båda dras med day-to-day skador.

Historia

Detta blir lagens femte och sista möte för säsongen där bortais har varit den stora framgångsfaktorn då samtliga 4 möten tidigare i år har vunnits av bortalaget. Senast lagen möttes nollade Blues detta Stars inne i American Airline Center. Har svårt att se det hända i natt igen. Sett till lagens 10 senaste möten har lagen splittat vinsterna med 5 vinster kvar. Stars har löst Ö2.5 mål i 5/10 senaste matcherna.

Dallas: T.Moen (day-to-day)
St Louis: V.Tarasenko (day-to-day), A.Steen (day-to-day)

Med ett Stars som visat fin offensiv på slutet som dessutom behöver poängen i natt mot ett B2B Blues ser har ha goda möjligheter till 2 poäng i natt. Jag väljer dock att gå på Stars Ö2.5 mål då jag har svårt att se Stars blir nollade igen samt att jag tror att det kommer krävas minst 3 mål för vinst.