Speltips: KFF - Helsingborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-04-04 16:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.60
Tips: KFF ö1,5 mål
Kalmar FF ö1,5 mål spelar jag imorgon. William Hill har 2.60, flera andra bolag (Nordicbet, Betsson m.fl har 2.55.)

Tycker det här är ett väldigt högt och fint odds (annars hade jag uppenbarligen inte spelat).

Premiär. Äntligen.

Läget i lagen:

Kalmar blir utan Rasmus Elm, Hovda och Papa Diouf. Rasmus blir naturligtvis en tillgång om han spelar i år och kommer upp i något sånär bra nivå. Men det vore en stor bonus, tror inte man räknar med alltför mycket där. Hovda är en defensivt inriktad mittfältare, att han saknas borde innebära lite mer offensiv balans. Papa Diouf är inget större avbräck heller. Truppen:

Mv, 1. Ole Söderberg, Lars Cramer
Backar: Markus Thorbjörnsson, Marcus Nilsson, Ludvig Öhman, Viktor Agardius, Emin Nouri, Seb Ramhorn, Nenad Djordjevic
Mittfält: Ismael, Tobias Eriksson, Jonathan Ring, Muktar Ahmed, Filip Sachpekidis, Viktor Elm, Romario
Anfall: David Elm, Marcus Antonsson, Pär Ericsson

Preliminär elva:
Ole Söderberg -
Emin Nouri, Marcus Nilsson, Nenad Djordjevic, Viktor Agardius -
Tobias Eriksson, Ismael, Viktor Elm, Filip Sachpekidis -
David Elm, Pär Ericsson.


För Helsingborgs del är avbräcken desto tyngre. Mikael Dahlberg, Pär Hansson och Peter Larsson saknas. Larsson är kapten och den som slak styra mittförsvaret. Pär Hansson är viktig och normalt sett en av de bättre målvakterna i AS. Mikael Dahlberg kom in i fjol och blev en viktig kugge med sitt target-spel. En nyckelspelare i varje lagdel förutom mittfältet. Då andrekeepern är skadad också har man fått kalla in 42-årige Daniel Andersson, som gör sin första fajt sedan sommaren 2012.

- Fysiskt är det inga problem. Jag har gjort mig själv en tjänst och tränat hela tiden. Det där med tajming, läsa spelet, tempospel, och att hinna med sitter hyfsat. Jag har jobbat på det ända sedan Pär drog sitt finger, säger Daniel Andersson.

- Min rutin innebär att jag ska kunna snacka bort en hel del situationer i form av att styra mina backar och undvika att det blir stirrigt. Personligen så är jag redo i skallen och känner mig lugn.

Det hade varit okej om det varit en backlinje bestående av Lee Dixon, Tony Adams, Martin Keown och Nigel Winterburn eller Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta. Nu är det HIFs väldigt unga backlinje som ska hjälpa sin keeper. Mittförsvararna är jag inte imponerade av, Emil Krafth är fortfarande mer spännande off än def. Inte heller Jere Uronen är någon defensiv klippa. Atakora kan vara si och så med hemjobbet på sin kant. Pálsson och Mårtensson kommer få jobba hårt och dra ett tungt lass.

Ser dessutom att Kalmar har en viss fördel i luftrummet. Ser inte någon i HIF som kan matcha framför allt David Elm, men även Viktor Elm och Marcus Nilsson. Se upp på fasta!

1. Kalle Joelsson (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 21. Mohamed Ramadan, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 39. Daniel Andersson (mv), 42. Astrit Ajdarevic.


Preliminär elva:

Daniel Andersson -
Emil Krafth, Calle Johansson, Jesper Björkman, Jere Uronen -
Lalawélé Atakora, Victor Pálsson, Johan Mårtensson, Anton Wede -
Jordan Larsson, Astrit Ajdarevic.

Att räkna in bortaspel och stats känns väl inte så relevant i en premiär. Men Kalmar är ofta mycket starka hemma, det är en jobbig och rätt oglammig bortaresa. Nu är det premiär, vilket suddar ut lite av det där.

Jag baserar det här spelet delvis på att Kalmar borde vara helt överjävligt hungriga här. Hela hösten var det total misär i laget som under våren hängde med strax bakom toppen. Det kurrades och gnälldes rejält i staden. Nu är det ny tränare, bygdens söner Viktor och Rasmus är tillbaka och nu är det dags för årets första tävlingsmatch (spelade inte cupen). Visst går det att argumentera för att just bristen på tävlingsmatcher är en negativ faktor, men vi ska inte glömma att det var 3 veckor sedan Helsingborg spelade tävlingsmatch. Jag har själv bott i Kalmar och vet vilken skillnad det är för hela företeelsen Kalmar FF när publiken är bakom laget istället för enstaka gnällrop på småländska. Innan Viktor Elm skrev på för Kalmar kände jag mig tveksam till Kalmar FF, men nu har jag flyttat upp laget ett par pinnhål i min ranking av allsvenska lagen. Inför förra året la Rydström av, Nanne gick till Bajen och Israelsson såldes också. Kändes som att Kalmar tappade lite av sin identitet då, tror att vi kommer få mer av det gamla hederliga Kelmar i år. Många stabila allsvenska spelare i laget.

Peter Swärdh är väl ingen tränare som förespråkar någon champagnefotboll precis, men hans lag är alltid välorganiserade och starka på hemmaplan. Vet vikten att få med sig ett bra resultat direkt. Tror därför vi kommer få se ett Kalmar som tar tag i det från start. Kan inte se Helsingborgs unga backlinje, som dessutom är osynkad med keepern stå emot i längden.

Henke visade med Falkenberg i fjol att han klarade av att formera ett lag med bra taktik för att få med sig något i bortamatcher. Frågan är om han lyckas med samma sak med HIF, som alltid har högre krav på sig än Falkenberg.

Kort och gott: jag tror att en hemmapublik utsvulten på framgång i tävlingsmatcher bär fram ett pånyttfött hemmalag till en fin inledning av allsvenskan.

Jag väljer dock ö1,5 mål i stället för raka ettan då jag tycker Helsingborg har ett par oberäkneliga spelare med hög potential offensivt. Ser att Kalmar hursomhelst behöver göra två mål för att vinna matchen, så då kan man lika gärna spela det här spelet.

@nokkan21
  KFF - Helsingborg
Spela på Speltips KFF - Helsingborg
Polsater - 3 April 2015 - 17:37
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Aston - 2015-04-04 10:55

Goforit: Ja med skador på både Pär Hansson och Matt Pyzdrowski så blir det troligen Daniel Andersson (42 år) i målet med 17-årige Kalle Joelsson på bänken.

Goforit - 2015-04-03 22:09

Helsingborg ställer som GK-Coach i mål ryktas det om.!!!!

Goforit - 2015-04-03 22:09

Helsingborg ställer som GK-Coach i mål ryktas det om.!!!!


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:30  Stuttgart - Dortmund
Fotboll - Bundesliga - 1 asian hcp +0,5
2.14
20:45  Preston - Bolton
Fotboll - Championship - 2 asian hcp +0,5
1.97
21:00  Carreno-Busta - Dimitrov
Tennis - World Tour Finals - Car hcp +4,5 games
1.82
21:00  Girona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - Över 2,5 mål
1.78
01:30  Detroit - Buffalo
Ishockey - NHL - 1
2.13
02:30  Mavericks - Timberwolves
Basket - NBA - 2 hcp -6,5
1.91
04:30  Nuggets - Pelicans
Basket - NBA - 1 hcp -3,5
1.78
13:30  Arsenal - Tottenham
Fotboll - Premier League - 2 asian hcp 0
2.16
15:30  Örebro - Linköping
Innebandy - SSL - 1:a per under 3,5 mål
1.80
16:00  Liverpool - Southampton
Innebandy - Premier League - Över 10 asien hörnor
2.00
16:00  Leicester - Manchester City
Fotboll - Premier League - BLGM
1.75
18:00  Roma - Lazio
Fotboll - Serie A - Roma -0,5 hörnor
1.95
20:45  Napoli - Milan
Fotboll - Serie A - 1 asian hcp -1,5
2.31
12:30  Crotone - Genoa
Fotboll - Serie A - 1
3.10
15:00  Gävle GIK v Wibax Piteå
Innebandy - Allsvenskan Norra - 1 (-3,5)
1.88
15:00  Torino - Chievo Verona
Fotboll - Serie A - 1
1.87
16:00  Bournemouth - Huddersfield
Fotboll - Premier League - 1
1.94

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming