Äntligen dags för lite derbykänsla i Frankrike nu när vi har kommit till årets match!
En match som kan vara direkt avgörande för ligatiteln 2015, en match där verkligen inget av lagen har råd att förlora. Det är alltid tufft för ett lag att spela på bortaplan när det är över 60 000 vrålande fans på läktaren och speciellt nu när dom längtar efter ligaguldet. Jag känner att PSG har bra med rutin och erfarenhet för att kunna vinna en sådan här match, det jag också vet är att PSG är bäst när det verkligen gäller, när motståndarna vågar bjuda på lite anfallsspel då öppnas ytor upp och PSG kan visa upp sin kvalité.

Troliga startelvor
Marseille:
Mandanda
Dja Djédjé Fanni Morel Mendy
Romao Lemina Thauvin
Payet Ayew Gignac

PSG:
Sirigu
Van der Wiel Luiz Silva Maxwell
Veratti Motta Matuidi
Pastore Ibrahimovic Cavani

---------------------------------------------

PSG har kommit in i en bra form senaste tiden, det såg vi inte minst mot Chelsea där dom lyckades göra nått som kändes helt omöjligt. För första gången på länge så har PSG en helt skadefri trupp, Lucas Moura verkar vara tillbaka men frågan är vilken form han kommer vara i, han börjar troligtvis på bänken. Det känns som att Ibrahimovic äntligen är tillbaka i bra form, efter en ganska trög säsong där han har haft mycket emot sig så har han verkligen fått igång målskyttet igen, det såg vi framför allt i senaste ligamatchen mot Lorient där han gjorde hattrick (3-1) och självklart i landslagsmatcherna mot Moldavien och Iran där han låg bakom i stort sett allt. Jag tror att Ibra känner att han har chansen att avsluta säsongen med flera stora titlar och han har kommit ikapp bra i skytteligan efter sin skada där han just nu ligger på en andra plats med sina 17 mål. Med hans envishet så känns det som att han kommer nå sin absoluta toppform igen. PSG har egentligen aldrig haft några problem mot Marseille, dom har lyckats vinna 6 av deras senaste möten och alltid tryckt in många mål. Ibrahimovic verkar gilla att spela mot Marseille då han alltid verkar spela på toppen av sin förmåga mot dom.
För att PSG ska lyckas vinna så måste dom verkligen hålla koll på Gignac, som vi alla har märkt den här säsongen så behöver Gignac inte många målchanser för att trycka in bollarna i mål, hans 16 mål i ligan säger mycket, känns dock som att Luiz och Silva ska klara av det relativt bra.

Speltips:
Efter en ganska trög och nervös/försiktig första halvlek där matchen inte kommer bjuda på några mål eftersom båda lagen kommer jobba för att minimera misstagen då det står oerhört mycket på spel. Ytorna kommer öppna upp sig i andra halvlek då båda lagen kommer att börja satsa mer och där tror jag PSG vinner precis som dom har gjort i tidigare möten mot Marseille, jag tror inte att trenden bryts riktigt än.

Därför spelar jag att det står oavgjort i första halvlek och att PSG sen vinner matchen till det riktigt höga oddset 5.50 på bet365 (Halvlek/Resultat)

Hur spelar ni?

Lycka till om ni känner för att ta rygg!

/ Simon Dibo

EDITERAD 2015-04-03 22.23:30

This is the stats tab
This is the post tip