Speltips

Speltips Kalmar-Helsingborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-04 16:00 Spela här

Speltips Kalmar-Helsingborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.30 Speltips: 1
2015-04-04 16:00 Kalmar-Helsingborg 1 2.30 RalleArvid

Allsvensk premiär och då jag i huvudsak om dagarna jobbar med att täcka just allsvenskan har jag bättre insyn och även ett större intresse för ligan än vad jag någonsin tidigare haft. I synnerhet större än de senaste fyra åren jag varit bosatt i Storbritannien och inte alls känt av hypen. Genuint trevligt tycker jag att det ska bli och det är en inställning jag hoppas att även ni delar då det kommer innebära en del rekar underbyggda av en stor portion research.

Helsingborg kommer till spel med den i särklass yngsta backlinjen i hela allsvenskan. Fyra försvarare som nästan helt saknar rutin och erfarenhet från landets högsta serie och i synnerhet från en premiär i densamma. Jag tror att det kommer märkas under påskafton och dessutom märkas extra eftersom man premiärspelar borta från tryggheten på sin hemmaplan.

Men vad värre är än en orutinerad backlinje är nog det faktum att en överrutinerad, för att inte säga pensionerad, målvakt tvingas ställa sig bakom den backlinjen. Krisen är fullbordad i Henke Larssons trupp vad gäller sista utposter och en 42-årig målvaktstränare kommer försöka skydda gästernas mål.

Vad gäller Kalmar så har Peter Swärdh fått laget att bli bättre och bättre ju längre försäsongen har lidit. Det har sett genomgående stabilt ut defensivt på sistone och även om målproduktionen inte varit den bästa har en hel del anfallsvapen siktats i fasta situationer och en David Elm som på ett förtjänstfullt sätt fått en ny roll som targetforward lite längre ner i banan. Men det i särklass största argumentet för att Kalmar ska ha goda chanser att plocka en trea inför hemmapubliken i premiären stavas Viktor Elm. Har sett ruskigt bra ut på träningarna och har ett tempo och en kvalitet som är alldeles för bra både för Kalmar och allsvenskan. Dessutom är mellanbrodern i full matchform och mitt i tävlingssäsong jämfört med övriga spelare på mitten. Lägg därtill att hans grundfysik redan i förväg är bättre än snittet i allsvenskan.

Helsingborg vann visserligen träningsmatchen tidigare i år men det mot ett uddlöst Kalmar som drogs med stora skadebekymmer, var långt ifrån inkört i ett helt nytt spelsystem och som inte hade Viktor och Rasmus Elm i truppen.

Kalmar FF lyckades spela 1-1 och stå upp riktigt bra emot ett hyperintressant och stabilt Molde som var nära sin förmodade inprickade formtopp för några veckor sedan. Det jag såg av lagets stabilitet och defensiva trygghet då gör att jag är fullkomligt övertygad om att man kommer klara av att hålla ett skadedrabbat Helsingborg stången under de största delarna av matchen. Då återstår frågan: kommer man göra något mål? Ja, jag tror definitivt att man lyckas få bollen förbi pensionären där bak åtminstone en gång och bönerna från Kääääälmääää ska här ses med goda chanser till tre poäng.

Ettan spelas till 2.30 hos bet365 .com.

Förväntade startelvor:
Kalmar FF: Ole Söderberg – Emin Nouri, Nenad Djodjevic, Marcus Nilsson, Viktor Argardius – Ismael – Tobias Eriksson, Viktor Elm, Filip Sachpekidis – David Elm – Pär Ericsson.
Helsingborg: Daniel Andersson – Emil Krafth, Calle Johansson, Jesper Björkman, Jere Uronen – Lalawélé Atakora, Victor Pálsson, Johan Mårtensson, Anton Wede – Jordan Larsson, Astrit Ajdarevic.

Skador & avstängningar. Källa: skadekollen .com
KFF:
Stefan Larsson, B.
Papa Diouf, M.
Tor Öyvind Hovda, M.
Rasmus Elm, M.

HIF:
Matt Pyzdrowski, Mv
Pär Hansson, Mv
Peter Larsson, B
Mikael Dahlberg, F
Alexander Achinioti-Jönsson, M.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 03 April, 2015, 23:09

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!