Detroit Red Wings - Washington Capitals

Goalies: Mrazek (confirmed) vs Holtby (probable)

Vi har ett par tidiga matcher ikväll och det är verkliga viktiga sådana när reglar season går mot sitt slut. Både Detroit och Washington behöver poängen då man inte är så säkra längre som man var för en månad sedan. Intressant är att båda kommer in B2B och det blir intressant och se hur lagen hanterar situationen.

Detroit Red Wings såg för någon månad sedan ut att hota om Eastern Conference då man toppade tillsammans med Montreal och Tampa Bay. Laget har dock inte orkat hänga med de två giganterna på slutet och har nu halkat ner till en sjundeplats i Eastern och står nu på samma poäng som Boston Bruins men med en match tillgodo. Man spelade igår en väldigt tuff och intensiv match mot Minnesota Wild där man lyckades ta två oerhört viktiga poäng mot ett tufft motstånd. Wild tog ledningen men efter det stod Wings för två raka mål innan Z.Parise kunde kvittera i tredje perioden med sitt andra mål för matchen som gick till straffar. Där var det Wings som drog det längsta strået och vann efter en lång straffläggning.

Washington Capitals ligger femma i Eastern Conference men det är oerhört jämnt vid sträcket och man är endast två poäng före Boston Bruins som har sista platsen för tillfället. Caps spelade även de igår och man föll mot formstarka Ottawa Senators efter att inlett matchen väldigt svag. Man låg under med hela 3-0 efter första perioden och laget var under all kritik. Jag vet inte vad Trotz sa i periodpausen men något bra vad det nog då Caps kom ut i andra som ett nytt lag och skapade momentum då man tog över resterande matchen. Caps hämtade upp 0-3 och tog matchen till OT där dock K.Turris avgjorde för Sens. Caps gjorde dock en väldigt bra andra halva av matchen och jag tror man tar med det goda spelet till nattens match.

Historia

Detta blir lagens trejde möte för säsongen där lagen vunnit var sin match innan. Senast vann Capitals med 3-1 efter att gjort en väldigt bra match. Historiskt sett har Capitals vunnit de 6/10 senaste mötena och löst minst 3 mål i 7 av dessa möten.

Washington: J.Beagle (day-to-day), J.Erskine, D.Orlov

Jag tror Capitals har goda chanser till vinst här då man visade prov på väldigt bra spel igår de två sista perioderna mot ett väldigt skickligt Sens även fast man endast fick med sig 1 poäng. Jag tror dock Wings fina hemmaspel gör att man kommer behöva göra minst 3 mål för vinst och jag väljer därför att gå på Capitals Ö2.5 mål istället för ML här.