Speltips

Speltips Gais - Varberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-06 16:30 Spela här

Speltips Gais - Varberg
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,75 Speltips: X2
2015-04-06 16:30 Gais - Varberg X2 1,75 LelleSandahl

OBS! Avspark 16.45!!!

Dagens bästa spel fixade den gode Defoe med en monstervolley i derbyt mot Newcastle (1-0). I dag är jag som ett barn på julafton. Superettan, ja ni kanske inte delar min entusiasm, på schemat! Väldigt öppet om vilka som blir uppflyttade i år och det tror jag kommer göra att serien blir spännande ända in i slutomgången. Känns även som att många av de mindre lagen rustat sina trupper lite extra en säsong där "alla" har chansen.

Premiärer brukar jag akta mig för. Ofta nykomlingarna överraskar och favoriterna floppar. Känner mig dock ganska trygg i dagens spel på förhand. Gais kommer nog åtminstone kunna vara med på övre halvan i år. Peo Ljung har fått jobba hela försäsongen med laget och man har fått in ett par intressanta förvärv. Snackat med en god vän i laget och han tycker det finns betydligt tydligare grundlinjer i spelet. Dvs "alla vet vad de ska göra på planen". Det är nog den kanske viktigaste delen om man ska lyckas i superettan. Här grisas det betydligt mer än i allsvenskan och så länge du håller tätt bakåt finns segerchansen mot alla lag. Peo Ljung har plockat ut bästa möjliga lag till matchen mot Varberg i dag. Björn Andersson och Sandeep Mankoo är tillbaka från skavanker, men Bragi Bergsson, David Björkeryd och nyförvärvet Pule Maraisane (ej spelklar) saknas. Viktige lagkaptenen Kenneth Gustafsson blir borta säsongen ut på grund av korsbandsskada. Bland intressanta nyförvärv hittar vi annars Patrik Ingelsten och Yussif Chibsah.

Varför tror jag Varberg tar poäng då? Helt enkelt för att jag tror det kommer ta tid innan spelet lossnar fullt ut för Gais. Varberg håller jag som ett lag som verkligen har potential att överraska. Med superettanmått mätt så är David Johannesson (Ljungskile) och Thomas Boayke (Östersund) klassförvärv. Har de sedan innan en stabil stomme med flera spännande spelare, ja då tror jag de kan hänga med bra länge där uppe. Tränaren Jörgen Wålemark (Ljungskilelegend) har dessutom plockat med sig ett klassiskt "superettanspel" till klubben. Här är det inga konstigheter. 4-4-2 med en hårt jobbande defensiv och vassa spetsar framåt. Skönlir är inte viktigast, det är poängen som räknas oavsett hur det ser ut. I en serie som superettan kan det bli ett framgångsrecept den här säsongen, då inget lag känns överlägset något annat.

Truppen:
Peter Dahlberg, Erik Lund, Pär Asp, Thommie Persson, Anton Tideman, Arbios Mzi, Peter Nyström, Ajsel Kujovic, Ardian Rexhepi, Robin Tranberg, Valmir Zekolli, Anton Liljenbäck, Nsima Peter, Mats André Kaland, Joakim Lindner, David Johannesson, Karl Söderström, Thomas Boakye, Oliver Nåfors, Joakim Wulff

SPELTIPS
Luktar kryss på förhand och ett lag som Varberg är aldrig uträknade innan matchen är färdigspelad. Tror säkert de kan neutralisera Gais och skapa på kontringar och fasta situationer. Kanske räcker det till och med för seger. Eftersom det ändå är premiär drar jag ner insatsen något men X2 till 1,75 hos bet365 känns bra i magen inför (2/5 units).

Vad säger ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 06 April, 2015, 11:11

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!