Äntligen känner jag är Allsvenskan och svensk fotboll igång igen kommer nog komma ett par rekar inom svensk fotboll men även ifrån norsk bollen där man har hyfsad koll som har premiär idag och ojojoj väldigt intressanta matcher som känns som felsatta odds.

Så börjar med att skriva ner varför jag tror på att Haugesund kommer ta Stabaek borta det stavas Gytkjaer nej men han är riktigt viktig målspruta och säkert en spelare många lag har koll på i år.

Nu kommer jag med infon som får mig att gilla oddset mer och mer.
Stabaek har rensat rejält i truppen känns det som på förhand 8 spelare in och 12 spelare ut känns som att stabaek inte har spelat ihop laget riktigt heller och sen är det inte truppspelare som lämnat utan poängspelare som gått.

Så här var målskyttet ifjol topp fem
Boli 13 mål Har nu lämnat för Kina Liaoning
Brustad 10 mål Kan göra debut idag för AIK som han gick till
Kassi 5 mål
Höiland 3 mål Har lagt skona på hyllan.
Julasto 2 mål

Laget gjorde ifjol 44 mål så har lite mer än hälften av målen har försvunnit

Assist toppen såg ut
Stephens 7 assist Lämnat för Chicago i USA
Brustad 6 assist som gick till AIK
Boli 5 assist gick till Kina
Hoseth 5 assist gick till konkurrent Viking inför året
Kassi 4 assist Kvar

Så man har en enda poäng kung kvar ifrån ifjol så tunga tapp visar det nu har jag ingen större koll på nyförvärven man gjort.

Förrsäsongen har man lirat 15 matcher där det blivit 3 vinster 6 oavgjorda och 6 förluster vinsterna är tagna mot 2 lag från divisionen under och 1 av nykomligen sandefjord.

Mot lag i serien på försäsongen har man spelat 7 matcher 1 vinst 4 kryss och 2 förluster.
Man har gjort 17 mål på dessa 15 matcher och släppt in 21

Skador på Craig Henderson, Kirisov sen vet man inte om El Ghanassay kan spel beror på pappersarbetet.

Nog om stabaek över nu till Haugesund där jag har en liten favorit i Gytkjaer målskytten.
Inför denna säsongen trodde jag att någon klubb skulle nappa upp han men så blev inte fallet får se om han kommer vara kvar i klubben efter säsongens slut kanske lämnar i sommar återstår att se.
7 nyförvärv har man värvat in och tappat 10 spelar inte lika mycket tunga tapp för Haugesund enligt mig då utan det är två tapp som kommer kännas och det är på Maic sema och Fevang.

Målskytte toppen ifjol
Gytkjaer 15 mål
Sema 10 mål
Bamberg 5 mål
Fevang 4 mål
stolås 4 mål

Assist toppen ifjol
Skjerve 4
Gytkjaer 3
Sema 3
Bamberg 3
Fevang 3
Stolås 3

Så som ni ser så är det sema och Fevang då Som är dom tyngre tappen men dom har ju kvar viktiga Gytkjaer.

Försäsongen har inte varit så bra för Haugesund heller 7 matcher 2 vinster 1 oavgjord och 4 förluster. Bodö slog man sen Åsane så inga jätteknallar direkt 9 mål och 9 insläppta har det blivit resultatet som stircker ut för mig är ju att man bara förlorade med 1-0 borta mot Rosenborg.

Man har inga skador inför kvällens batalj.

Dom fem senaste möterna på borta plan mot stabaek har blivit 3-1-1 förlusten kom 00 annars har dom tre raka mot dom på bortaplan 11,12 och nu senast ifjol, då vann man bara med 1-0 Men målskytten hette då Gytkjaer avgör han ikväll igen?? det är frågan

Jämn match men nappar direkt till oddset 2,7 gytkjaer avgör sätter den klinisk i kassen så jag hoppas cashen kommer in ikväll.

Rygga på egen risk remember that.

This is the stats tab
This is the post tip