Dagens speltips blir Minnesota Timberwolves +10 (i bortamatchen mot Sacramento Kings) till oddset 1.91 på Betsafe .

Sacramento ska helt enkelt inte vara tiopoängsfavoriter mot något NBA-lag. Får man tio eller fler gratispoäng på Sacramentos motståndare så är det (nästan per automatik) värt ett spel.

Sacramento kommer till den här matchen med två raka hemmaförluster, och fem raka förluster totalt. De spelade senast i söndags då de förlorade mot Utah med 101-95. Sacramento kan vinna NBA-matcher eftersom de har DeMarcus Cousins i sitt lag. Men mycket mer positivt finns inte att finna i årets Sacramento. En sak som är säker är att de inte har levererat när de har varit ATS-favoriter den här säsongen. Sacramento har täckt linan i 29 procent av de matcher där de har varit favoriter. Det är sämst i hela NBA. Det spelar ingen roll om de är favoriter hemma eller borta, de är lika svaga.

Sju gånger har Sacramento varit favoriter med sex poäng eller mer den här säsongen (de har dock aldrig varit favoriter med tio poäng, som i natt). Bara en av de sju matcherna lyckades de täcka linan.

Minnesota har ännu uslare form än Sacramento. De har förlorat sex raka matcher inför nattens möte. De har dock fått vila lite mer inför matchen, eftersom de spelade senast i fredags - då det blev förlust med 97-84 mot Orlando. Minnesota lär förlora även denna match. Kanske framför allt eftersom de har så många skadade spelare på position fyra och fem. Mycket talar för att DeMarcus Cousins kommer ha lektstuga under Minnesotas korg här - han lär göra mycket poäng. Men att det ska bli en överkörning känns inte troligt. Inget av lagen har egentligen särskilt mycket att spela för. Det kan bli ganska avslaget.

Minnesota har varit okej som underdogs på bortaplan den här säsongen. De är 17-18 ATS i den situationen. De har faktiskt täckt linan i fyra av sina fem senaste matcher.

Om man ser till matcherna då Minnesota har varit underdogs med minst tio poäng så har de täckt linan i ungefär hälften av fallen.

Här tror jag att Cousins för Sacramento till seger med omkring fem poäng i en avslagen och ganska trist match. Inte ens Cousins kan vara supermotiverad inför det här mötet...

Spelar alltså: Minnesota +10 till oddset 1.91 på Betsafe .
Units: 2/5.

Min statistik finns på spreadsheet.se/simonle

This is the stats tab
This is the post tip