Speltips

Speltips HIF - Falkenberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-08 19:00 Spela här

Speltips HIF - Falkenberg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: -0.75 HIF
2015-04-08 19:00 HIF - Falkenberg -0.75 HIF 1.80 Polsater

HIF -0.75 spelar jag hemma mot Falkenberg.

Att HBK skulle göra mål i 83:e när jag spelat AIK att hålla nollan var såklart ingen skräll. Marginaler, marginaler, marginaler...aldrig kan man ha dem med sig.

Nya tag i dag. Egentligen var jag mest inne på att spela underspelet här. HIF såg mer solida ut bakåt än jag sett laget på hela försäsongen i premiären borta mot Kalmar och nu saknar man dessutom Astrit Ajdarevic. Falkenberg känns inte som ett lag som kommer göra särskilt många mål heller. Men, jag måste gå för att HIF tar en hemmaseger här, tycker det skiljer i klass på lagen.

Förutom Ajdarevic saknar HIF även Mikael Dahlberg och Peter Larsson. Tre tunga avbräck, men Pär Hansson är aktuell för spel igen.

Truppen:
2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 4. Fredrik Widlund, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 10. Anton Wede, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 21. Mohamed Ramadan, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson (mv), 39. Daniel Andersson (mv).

Tänkbart lag:

Hansson
Krafth, Helstrup, Johansson, Uronen
Atakora, Mårtensson, Bojanic, Wede
Simovic, Larsson

Falkenberg har skadefri trupp:
Otto Martler, Alexander Lundin, Daniel Johansson, Junaid Sait, Rasmus Andersson, David Svensson, Tobias Carlsson, Gustaf Nilsson, Godsway Donyoh, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Adam Eriksson, Stefan Rodevåg, Calle Wede, Dan Keat, Tibor Joza, Alexander Jakobsen, Kamal Mustafa, Hakeem Araba.

Tänkbart lag:
Martler, Joza, Karlsson, Johansson, Carlsson, Vall, Svensson, Keat, Wede, Rodevåg, Donyoy

Kommentar:
Helsingborg skapade knappt något av värde borta mot Kalmar FF, men såg bättre ut bakåt än tidigare. Nye dansken Helstrup imponerade stort och tillsammans med Peter Larsson kan han nog bidra till ett riktigt bra mittbackspar så småningom. Men intentionerna fanns där, man kom till 12 avslut och hade ett gäng hörnor. På det hela taget en okej premiärmatch. Henke var nöjd med prestationen. Tycker man kan utläsa på hans kommentarer inför matchen att vi kommer få ett HIF som vågar lite mer offensivt denna gång:

– Äntligen är det dags för hemmapremiär och förhoppningsvis blir det fullsatt också. När det är fullsatt på Olympia brukar det alltid bli bra stämning. Det är det jag hoppas på. Sen är det klart att vi ledare och spelare är spända på hur vi hanterar en match på Olympia som kommer bli de första stenarna som läggs till vår borg. Vi ska vara ett svårslaget lag alltid, men framför allt på Olympia, säger Henrik Larsson, manager Helsingborgs IF.

– Nyckeln för oss är lite som mot Kalmar - att sätta defensiven ordentligt och att vara trygga i vårt grundspel. Men samtidigt att vi vågar lite mer framåt utan för den sakens skull ge avkall på vårt defensiva arbete. Jag pratar om omställningar defensivt och att vi ska stå rätt i positioner och identifiera farorna så tidigt som möjligt.

Underspelet är nog bra här, det tror jag. Samtidigt är jag lite orolig för vad som händer om ett Helsingborg i medvind får tidig utdelning inför en het hemmapublik. Vad händer om det lossnar för Jordan Larsson, Wede, Atakora m.fl. samtidigt?

För Falkenbergs del ser det ut som det här blir det svåra andraåret. Minns hur alla sågade lagets chanser att hänga kvar i fjol, men hur man slog oddsen och höll sig kvar. Så gör ofta nykomlingar, men i år känns det som att truppen är sämre. Då ska vi inte glömma att Falkenberg hade 3-2-10 på sina bortamatcher i fjol.

Jag har svårt att se vart målen ska komma ifrån. Rodevåg i all ära, men han är 34 år nu. Donyoh är ojämn och understödet offensivt från mittfältet känns sådär. Laget fick en trasslig start i och med 0-2 hemma mot Gefle dessutom.

Bara fem lag tog fler poäng hemma än HIF i fjol. Nu har man Henke Larsson vid rodret och det känns som att han har något bra på gång långsiktigt. Han vet att det bara är seger som gäller i en sån här match och det tror jag han lyckas med.

Tittar man på trupperna så känns Falkenbergs lag lite som en Superettantrupp. Helsingborg har, tunga avbräck till trots, ändå duktiga/habila allSvenska Spel are som Mårtensson, Krafth, Uronen, Bojanic, Mattias Lindström (om han nu får chansen) att tillgå. Så jag räknar med att HIF reder ut en seger här.

För full vinst krävs seger med två mål. Inte omöjligt att det kontras in en balja på slutet eller att nivåskillnaden jag ser framför mig genererar en tvåmålsledning på slutsignal för skåningarna.

Vamos!

@nokkan21

Polsater - 07 April, 2015, 23:34

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
King37 - 2015-04-08 19:00:11

Körde rak etta på HIF. Jobba danskar!

slagugglan - 2015-04-08 16:47:18

Twitter min vän :)

Polsater - 2015-04-08 16:33:27

Fast nu vinner du ju på uddamålsvinst också.

slagugglan - 2015-04-08 12:23:38

"För full vinst krävs seger med två mål." Varför inte Asian -1 då istället? Odds 2.050 på det. Eller -1,5 till 2.600.
Är ju samma typ av spel om det ska vara seger med två mål och då borde man ju normalt sett välja det högre oddset.