Speltips

Speltips Napoli - Lazio

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-08 20:45 Spela här

Speltips Napoli - Lazio
Land: Italien Liga: Italienska cupen
Odds: 2.25 Speltips: Lazio
2015-04-08 20:45 Napoli - Lazio Lazio 2.25 raminnouri

Napoli eller Lazio? På San Paolo ikväll får vi se vilka som får möta Juventus i cupfinalen i början på juni.

Napoli har tagit hem titeln två av de tre senaste åren, 11-12 och 13-14. Däremellan (12-13) vanns cupen av Lazio.
Det är alltså två lag som tar cupen rätt seriöst. Då de inte slåss om ligasegern är cupen vägen att gå om man vill vinna en titel.
Att Benitez är en cuptränare vet vi sen innan. Att Pioli aldrig vunnit en titel som tränare vet vi också. Ikväll tror jag dock Piolis mannar kommer att dra det längsta strået och nå finalen.

Napoli har under större delen av säsongen abonnerat den där tredjeplatsen i ligan. Men den senaste tiden är det mycket som inte har stämt hos Benitez gäng och nu ligger man faktiskt på en sjätteplats. Endast en seger på de åtta senaste tävlingsmatcherna talar sitt tydliga språk. Formen är inte där ska vara. Visst har Benitez fått ut mycket av Higuain, Mertens och en del försvarare. Men viktiga kuggar som Hamsik och Inler går knappt att känna under Benitez. De två har inte kommit upp in sin normala kapacitet den här säsongen och nu ryktas den spanske tränaren iväg i sommar (återkomst till Premier League?).

Samtidigt har Lazio blomstrat under Pioli. Inte minst nu på senaste tiden. Sju (!) raka segrar i ligan och livet levet för alla laziali. Laget har gjort näst flest mål i ligan och bara två lag (Juventus och Roma) har släppt in färre. Nu är det alltså Lazio som har tredjeplatsen i tabellen och man stormar mot Champions League vad det verkar.

Lazio kommer från en komfortabel 3-1-seger borta mot Cagliari i helgen medan Napoli kommer från en tung uddamålsförlust borta mot Roma. Dessutom väntar Fiorentina i nästa omgång för Napoli samtidigt som Lazio tar emot Empoli.

1-1 från första mötet gör att detta möte känns vidöppet. Jag ser Lazios chanser att ta sig till final som goda. Glöm heller inte att finalen spelas på Olimpico. Tänk för Pioli (gammal Juventus-spelare) att få slå den gamla damen hemma på Olimpico och därmed säkra sin första titel som tränare. Jag tror inte han tänker låta Benitez och Napoli stå i vägen för de drömmarna.
Lazio att kvalificera sig ger 2.25 gånger degen (bet365 ).

raminnouri - 08 April, 2015, 12:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!