Speltips

Speltips Elfsborg-Hammarby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-08 19:00 Spela här

Speltips Elfsborg-Hammarby
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2,08 Speltips: 1 (-1 asian)
2015-04-08 19:00 Elfsborg-Hammarby 1 (-1 asian) 2,08 LelleSandahl

OBS! Avspark 19.05.

Trist att Wolfsburg bara lyckades vinna med uddamålet i går. Trots en väldigt stark elva så skapade man inte värst mycket i andra halvlek. Lite besviken faktiskt. Jaja, vi jobbar vidare. Hade god lycka med halvtid/fulltidsspelet sist Elfsborg mötte Bajen i cupen (3-0). Tror absolut att Hammarby kan stå upp bättre den här gången, men för mig är det fortfarande stor kvalitetsskillnad mellan lagen.

Senaste möte
2015-03-15 Elfsborg - Hammarby 3-0

Premiären
Djurgården - Elfsborg 1-2
Hammarby - Häcken 2-0

Ja, vissa tycker nog att jag är snett ute här. Men jag är faktiskt inte speciellt imponerad av Hammarby. Både mot AIK och Häcken har de förvaltat straffsparkar i väldigt viktiga lägen av matchen. AIK var tveklöst på väg mot ett 2-0-mål och jag tyckte även att Häcken hade Bajen i brygga innan Linus Hallenius hakades upp och Kennedy placerade in ledningsbollen. Tror Hammarby kommer vara betydligt bättre hemma på Tele2 än på bortaplan där värdarna är mer självsäkra och inte reagerar på det massiva publiktrycket i Stockholm. Elfsborg vann samma möte i svenska cupen på ett överlägset sett för tre veckor sedan. Den gången var Bajen lite väl snälla, låg lågt men utan att vara aggressivt. När de väl vann bollen blev de av med den direkt till följd av dåliga uppspel (trötthet?). Nej, Nanne Bergstrand erkände att de inte hade en suck den gången - och kommer säkert med en ny plan för kvällens möte. Det talas om att sätta en högre press än sist, och visst, lyckas de kommer de kunna ställa om lika framgångsrikt som de gjorde mot AIK och Häcken från sina mål och framåt. Grejen är bara att Elfsborg på hemmaplan är otroligt bollsäkra. Min känsla är att Bajen kommer springa bort sig och därmed lär det bli fler en-mot-en-lägen i försvaret än förra matchen. Gör Elfsborg 1-0 måste Bajen gå framåt och jag tror som sagt att Elfsborg löser ett sådant scenario. Till kvällens match är dessutom Viktor Prodell och Lasse Nilsson tillbaka och konkurrerar.

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Jesper Manns, Andreas Klarström, Jon Jönsson, Sebastian Holmén, Anders Svensson, Adam Lundqvist
Simon Hedlund, Simon Lundevall, Arber Zeneli, Anton Andreasson, Henning Hauger, Marcus Rohdén, Viktor Claesson, Viktor Prodell, Lasse Nilsson, Per Frick

Där har ni truppen. Om Elfsborg lyckas plocka bort Kennedy som de gjorde sist är väldigt mycket vunnet. Johan Persson och Erik Israelsson är bra med bollen när ytorna finns. Håller Elfsborg sig tajta mellan lagdelarna så tycker jag inte dom är ett särskilt bra innermittfält. Väldigt många felpassningar sist lagen möttes. Elfsborg såg bra ut mot Djurgården - som i och för sig var väldigt tafatta - där Anders Svenssons första passningar nästan alltid leder till säkra uppspelsfaser. Nej, jag tror Bajen får jaga och jaga tills de inte orkar mer.

SPELTIPS
Elfsborg håller en högre nivå och när de dessutom har hemmaplansfavör är de trots Bajens fina säsongsstart, klar favorit för mig. Hammarbys backlinje hängde inte alls med i svängarna sist och fasta situationer var de under isen på. Elfsborg är otroligt spelskickliga hemma och om inte Bajen får några omställningslägen har jag svårt att se hur de ska hota boråsarna - som jag tror nöter ned Södermalms stolthet i kväll. Spelar Elfsborg -1 asian (pengarna tillbaka vid uddamålsseger) till 2,08 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 08 April, 2015, 12:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
King37 - 2015-04-08 17:12:41

Om Bajen inte får straff ja då vinner Ellos! 3-0/3-1.

Daniel85 - 2015-04-08 15:50:03

Det är väl dags att få in dagens bästa snart. Hoppas dock att du kammar noll en dag till:)

Aulawablen - 2015-04-08 15:19:29

Sitter med överspelet så 3-0 blir bra :)