Speltips: MFF-AIK

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-04-09 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.91
Tips: Ö2,5
Krigar på tillsammans med de allsvenska spelarna i det tajta spelschemat:
ö2,5 blir mitt spel när AIK gästar Malmö.

Allsvenskan har varit underspelsligan hittills. 9/12 spelade har gått u2,5. Men båda de här lagen gick över i premiären och jag tror man gör det igen.

När AIK premiärspelade mot Halmstad så spelade jag ju solnalaget att hålla nollan. Såg framför mig ett stort bollinnehav mot ett mycket uddlöst Halmstad. Så blev det också, AIK hade boll i 70% av tiden. Trots det lyckades Halmstad ändå skapa ett par lägen. Det slående i den matchen var att så fort HBK försökte anfalla det minsta så blev det situationer. Och det var HBK, ett lag med en ruskigt blek offensiv, nu är det MFF på andra sidan. Och vi vet ju att MFF:s offensiv är rätt många snäpp vassare än Halmstads dito.

Nu får MFF visserligen klara sig utan Adu, men offensiven i övrigt är intakt. Truppen:

Robin Olsen, Zlatan Azinovic.
Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Filip Helander, Erik Johansson, Yoshimar Yotun, Pa Konate.
Tobias Sana, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Erik Andersson, Magnus Eikrem, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Agon Mehmeti.

Tänkbart lag:
Robin Olsen
Tinnerholm - Erik - Helander - Yutun
Sana - Lewicki - Rakip - Eikrem
Rosenberg - Berget

Adus frånvaro kommer säkert märkas då jag är imponerad av hans sätt att sätta fart på bollen. Han är bra på att sätta övriga i spel, frågan är hur bra Rakip kan hantera den rollen. Helt klart är att Swedbank kommer koka och om Eikrem, Berget och Rosenberg exploderade i måndags så lär de göra det även nu. En av årets häftigaste hemmamatcher såklart. Fortsatte ösa mot GIF Sundsvall, då lär man göra det även nu.

AIK kommer till spel utan Nabil Bahoui. Normalt sett ett avbräck de luxe, men med tanke på att han haft en småtokig försäsong så behöver det inte betyda så väldigt mycket just idag. HBK-nyförvet Johan Blomberg med den omtalade fasta situationer-högerdojjan lär komma in i stället och det är en poängspelare av klass det också. Även defensive mittfältaren, nyförvärvet Etuhu saknas.

Tänkbart AIK-lag:

Carlgren
Hauksson - Sonko Sundberg - P Karlsson - N-E Johansson
Dimitriadis - Ofori
Lundholm - Mohamed Bangura - Blomberg
Goitom

Klart att Alm skulle kunna parkera en SL-buss nere i Skåne, men jag ser inte att han har spelarna för det riktigt. Sonko-Sundberg har talang, men är inte färdig för allsvenskan än. Hauksson har en del att bevisa också. Ser man till de mittfältsspelare som finns att tillgå så luktar det offensiv balans där också, i synnerhet sedan Etuhu saknas. En Nabbe i form hade varit guld värd, men förhoppningsvis kan AIK utnyttja de ytor som brukar uppstå bakom MFF:s ytterbackar ändå. Ska man gå på Alms uttalanden så har han också pratat om att AIK ska sätta sin prägel på matchen, "spela framåtlutade". Hursomhelst har jag svårt att se MFF göra färre än 2 mål här.

Förra året hanterade AIK bortamatchen mot MFF väl, man hade en bra plan för hur man skulle såra skåningarna och var nära att nypa en trepoängaren. MFF:s försvar är såklart bra, men det brukar finnas bra ytor att ställa om på och man är absolut inte sårbara. J Södra skrapade fram bra lägen i Svenska Cupen, liksom Örebro. I premiären lyckades GIF Sundsvall göra mål också, kan de här lagen göra det så kan AIK göra det.

MFF har Blåvitt borta på söndag, risken som jag ser det är väl att laget tar en ledning och spelar av matchen.

Men jag tror att det här blir en öppen tillställning. AIK är trots allt AIK, det är en storklubb med mycket stolthet, jag tror man bjuder upp. Och då har det här alla förutsättningar att bli sevärt och målrikt.

Därför,

Ö2,5mål.

@nokkan21
  MFF-AIK
Spela på Speltips MFF-AIK
Polsater - 8 April 2015 - 22:31
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
jardel9 - 2015-04-09 10:19

Rygg!


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:00  Detroit - Vancouver
Ishockey - NHL - 1
2.15
02:30  Patriots - Falcons
Amfotboll - NFL - 1 hcp -3,5
2.02
03:00  Lakers - Pelicans
Basket - NBA - 2 hcp -3,5
1.86
16:00  Kohlschreiber - Isner
Tennis - ATP Wien - Kohlschreiber
2.65
16:00  Pouille - Ofner
Tennis - ATP Wien - Ofn hcp +4,5 games
1.79
19:00  Malmö FF - AIK
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.83
20:00  Real Sociedad - Espanyol
Fotboll - La Liga - 1
1.87
18:00  Sousa - Del Potro
Tennis - ATP Basel - Sousa
4.90
21:05  Tottenham - West Ham
Fotboll - Carabao Cup - 2 asian hcp 0
5.25

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming