NY Rangers - Ottawa Senators

Goalies: Lundqvist (confirmed) vs Hammond (confirmed)

WOW vad jämnt det är runt sträcket nu när det endast återstår 2 omgångar kvar av regular season. Detroit, Pittsburgh, Boston och Ottawa slåss om platserna i Eastern, och Winnipeg, Calgary och LA Kings om platserna i Western. Vilka fantastiskt spännande omgångar vi har framför oss!

NY Rangers…Vad ska man säga om detta lag som såg helt borträknande ut efter halva serien spelad? Skadan på Henrik Lundqvist trodde de flesta skulle bli Rangers undergång och målet måste vid det läget varit att ta sig till slutspel. Istället som en viss Cam Talbot som i mina ögon räddade säsongen åt NY Rangers med sitt fantastiska spel. Det gav laget självförtroende och man har sett nästintill oslagbara senaste två månaderna. Rangers säkrade Presidents Trophy senast när man besegrade NJ Devils i derbyt. Laget har manglat på och det är verkligen kul för Henke att sluta bäst i grundserien. Nu verkar det dock som man är nöjda med tillvaron och coach Alan Vigneault gick tidigare idag ut med att man kommer vila Rick Nash, Mats Zuccarello och Marc Staal i nattens möte med Senators. Dessa är helt klart nyckelspelare för Rangers där främst Rick Nash frånvaro kommer försvaga Rangers både offensivt och defensivt då han är en sådan grovjobbare med sin roll som tvåvägsforward.

Ottawa då? Ja oavsett hur detta slutat kommer Senators gjort en fantastisk säsong då varken jag eller något annan insatt i NHL hade förutspått Senators som en slutspelslag inför säsongen. Tappet av Jason Spezza kändes som ett stort hål och mycket nytt hände i Senators organisation. Andrew Hammond måste man peka ut tillsammans med ”rookiesarna” Stone och Hoffman som Sens stora anledning till att man är med i racet om sista slutspelsplatsen. Senast stod man för en heroiskt vändning mot sina slutspelskonkurrenter Pittsburgh Penguins efter att ha legat under med hela 0-3 efter första perioden. Penguins såg ut att vara på rejält spelhumör och vi vet alla hur svårt det är att vända ett 0-3 underläge mot ett lag som spelar på toppen av sin nivå. Sens lyckades alltså med detta då just Stone och Hoffman blev hjältar. Jag kan bara tänka mig vilket energi den vinsten gav Senators som har så otroligt mycket mer att spela för i nattens match mot ett Rangers som känns relativt nöjda.

Historia

Detta blir lagens tredje möte för säsongen där Rangers vunnit de två tidigare. Dock har Sens gjort väldigt bra matcher i både dessa förluster och man förtjänade verkligen att vinna senast man var inne i MSG. Historiskt sett har Rangers övertaget med 6 vinster de 10 senaste mötena. Men som jag skrev ovan. Ottawa har enormt mycket mer att spela för i natt!

2015-03-26 22:35 Ottawa Senators - New York Rangers 1-5
2015-01-20 23:05 New York Rangers - Ottawa Senators 3-2 sd
2014-04-05 23:05 New York Rangers - Ottawa Senators 2-3
2014-03-18 22:35 Ottawa Senators - New York Rangers 4-8
2014-01-18 18:05 Ottawa Senators - New York Rangers 1-4
2013-03-28 22:30 Ottawa Senators - New York Rangers 3-0
2013-03-08 23:00 New York Rangers - Ottawa Senators 2-3
2013-02-21 23:30 Ottawa Senators - New York Rangers 3-2 str
2012-04-26 23:00 New York Rangers - Ottawa Senators 2-1
2012-04-23 23:00 Ottawa Senators - New York Rangers 2-3

Skador/Frånvarande


NY Rangers: M.Zuccarello, R.Nash, K.Klein, M.Staal
Ottawa: M.Michalek (day-to-day), M.Puempel (day-to-day), R.Lehner, C.Philips

Jag måste utgå från detta utgångsläge i natt då Rangers alltså vilar 3 av sina bästa spelare som är stora nyckelspelare för Rangers både offensivt och defensivt. Detta mot ett Senators som måste vinna och dessutom lever på moln för tillfället efter den heroiska vändningen mot Penguins så blir mitt val i denna match enkel. Nattens spel blir alltså

Ottawa Senators ML @ 2.18 med 3/6 units hos Pinnacle Sports
(Sens Ö2.5 mål kommer avvändas i en dubbel)

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip