Hörnspelet i går var riktigt iskallt. Får doppa huvudet i vatten och komma igen. Halvrisigt utbud denna fredag i april så jag tar mitt pick och pack och tittar till franska Ligue 2. Nancy var topptippat innan säsongen, misslyckades kapitalt på hösten - och såg ut att vara borta från snacket om uppflyttning. Men då konkurrenterna vacklat har Nancy börjat ta poäng och nu är laget bara fyra pinnar från en plats i Ligue 1, med åtta omgångar kvar att spela. Dagens motståndare Niort ligger i ingenmansland.

Senaste möte
2014-11-01 Niort - Nancy 1-4

LIGUE 2
6. AS Nancy 30 12 10 8 44 - 32 46
12. Chamois Niortais FC 30 7 16 7 27 - 29 37

Nancy hemma (7:a)
15 7 6 2 27

Formen (Nancy leder formtabellen senaste 8 matcherna)
V, V, F, O, O

Senaste match
Le Havre - Nancy 0-1

Niort borta (10:e)
15 2 9 4 15

Formen (8 raka utan förlust)
O, O, V, O, V

Senaste match
Niort - Arles-Avignon 1-1

Bara serieledaren Troyes har gjort fler mål än Nancys 44 strutar på 30 matcher. Det är knappast offensiven som failat, det är försvarsspelet. För Nancy var en av de stora favoriterna till att gå upp när säsongen startade. Men klubben har inte motsvarat förväntningarna och det har varit en tuff tid. Speciellt under hösten när laget harvade väldigt långt ned i tabellen. Nu har det ljusnat rejält och senaste åtta matcherna leder faktiskt Nancy formtabellen med 17 poäng på 8 matcher. Inte alls pjåkigt. Senast laget spelade vann de mot Le Havre på bortaplan med 1-0. Senast kvällens lag mötte varandra vann Nancy med förkrossande siffror 4-1 på bortaplan. Niort har visserligen inte förlorat på åtta matcher, men de har nu heller inget att egentligen spela för. Med 13 poäng upp till toppen och åtta ner känns det ganska lugnt med åtta omgångar kvar att spela. Sist blev det oavgjort mot bottenlaget Arles-Avignon och nu väntar en betydligt svårare uppgift. Nancy kommer vara ruggigt taggade med tanke på att en seger kan föra dem närmare topplaceringarna som ger uppflyttning till Ligue 1. Borde räcka ganska långt, speciellt när de är ett formstarkt lag med gott om målgörare.

SPELTIPS
Gillar den raka ettan till 2,00 gånger pengarna hos William Hill . Motivation och klass knäpper Niort på näsan (2/5 units).

Hur spelar ni i dag?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip