Wow säger jag blev imponerad av Vålerenga i måndags när man hemmaslog ett strömsgodset men vilket taktiskt smart lag Vålerenga var den matchen hemma.

Vålerenga är ett av lagen som kommer fajtas i toppen i år enligt mig står det mellan rosenborg,molde och odd strax bakom dessa tre kommer vålerenga och strömsgodset som man slog i premiären med 3-1.

Sarpsborg stod också med en stark premiär vinst borta mot Tromsö där är det aldrig lätt att ta en seger men man lyckades ta alla tre poäng med sig hem och vann med 1-0. Men eftersom Tromsö är nykomling så tar jag inte denna seger lika stark som Vålerengas seger och får vi då 2,1 på DNB då hugger jag trodde jag drömde först.

Vålerenga har värvat in Braaten från Köpenhamn som kommer bli viktig för dom startade på bänken senast vilket förvånade mig men tränare visade att han skulle få rätt. Jag gillar detta Vålerenga känns som ett intressant lag blandat ungt och gammalt det visar man bland annat när man värvade in mittbacken waehler ifrån Göteborg eller hur han nu stavar sitt namn 34 åringen startade senast och en bekant till mig sa att han såg ut att vara i riktigt fin form kan ge bra stabilitet i försvaret i år med sin rutin. Visserligen gjorde han självmål i matchen men annars såg han bra ut.

Matchen vann man med 3-1 samtliga mål från vålerenga då, haha.
1-0 Grindheim 14min
1-1 självmål waehler 37min
2-1 Holm på straff 39min
3-1 Gunnarsson 70min

Avslut 10-12
Avslut på mål 5-1

Skadeläget inför matchen ikväll har jag ingen större koll på men tror dom har samma trupp som senast.

Sarpsborg då här har jag ingen större koll på spelarna men tyckte att det var starkt att vinna borta mot tromsö i premiären med 1-0 man fick ju hålla nollan. Skadeläget ingen större koll på här heller men tror ingen utgick skadad sist för dom så tror dom kommer med samma trupp till hemmapremiären.

0-1 Hansen 54min

18-16 i avslut
5-4 avslut på mål

så det var en jämn kamp men med ett övertag i bollinehav utav tromsö på 66%. Men man måste göra mål det som räknas i längden.

senaste 5 möterna lagen emellan har slutat med 2 Vålerenga vinster 2 kryss och 1 seger för sarpsborg.

Fjolårets två möten slutade 2-2 Vålerengas hemmaplan
och 3-0 till Sarpsborgs hemmaplan. Men tror Vålerengas lag är bättre i år än ifjol

dom senaste mötena på hemmaplan för Sarpsborg mot vålerenga har slutat
3-0 2014
3-3 2013
0-2 2011
3-5 2010
2-3 2008

Jag tror på ännu en taktiskt triumf ikväll för bortalaget. Men mitt huvudspel är DNB på 2:an till oddset 2,1 testar även den raka till 2,8x flåtet

Ryggas på egen risk hoppas rektipsen vänder nu för min del på återseende ciao

This is the stats tab
This is the post tip