På plats i Paris för att käka gott och kolla franska cupfinalen i kväll. Men för mig ligger alltid svensk fotboll närmast hjärtat. Superettan växlar upp farten och i eftermiddag möts Varberg och tidigare allsvenska Mjällby. Håller Bois som en utmanare till topplaceringarna i år, samtidigt som AIF känns ganska slätstruket i år.

Premiären
Gais - Varberg 0-1
Mjällby - AFC United 1-1

Kollade på Varbergs premiär borta mot Gais och man kan säga att Jörgen Wålemarks grabbar känns igen från förra året. Ett riktigt grislag på bortaplan. Defensivt organiserat med flera spetsiga spelare i offensiven. I ledning drar de sig inte för att hålla nere tempot och ta god tid på sig vid fasta situationer. Den cyniska fotbollen i kombination med riktigt spetsiga offensiva spelare tror jag på i en serie som superettan. Varberg har förmågan att ta poäng även om de inte gör en 100% insats, och det är en ack så viktigt förmåga.
Mot Gais tog man ledningen och spelade sedan väldigt diciplinerat. Wålemark har dessutom inga skador utan kan välja och vraka från följande trupp:
1. Peter Dahlberg
2. Erik Lund
3. Pär Asp
4. Thommie Persson
5. Anton Tideman
6. Elias Andersson
7. Arbios Mzi
8. Peter Nyström
9. Ajsel Kujovic
10. Ardian Rexhepi
11. Robin Tranberg
15. Anton Liljenbäck
16. Nsima Peter
17. Mats André Kaland
18. Joakim Lindner
19. David Johannesson
21. Karl Söderström
23. Thomas Boakye
31. Joakim Wulff

Mjällby imponerade varken i svenska cupen eller i premiären mot AFC United (1-1), där ett sent mål från Hampus Bergdahl räddade laget från en tuff förlust. Det är främst offensiven som känns för tunn. Löken Löfquist och rutinerade Marcus Ekenberg får dra tunga lass för att laget ska skapa chanser. I dag saknas dessutom Ekenberg på grund av sjukdom. Truppen:

1. Asper (mv)
2. Bergdahl
6. Björkander
7. Abdu
8. Fadi
9. Wedenell
12. Löfqvist
13. D. Nilsson
14. Håkansson
15. Cederberg
17. Grill
19. Persson
20. Bonsu
21. S. Nilsson
22. Gustavsson
29. Ervik
30. Johansson (mv)

SPELTIPS
Tror inte Mjällby har det som krävs för att flyttas upp i år. Varberg har däremot fått behålla de man velat behålla och kryddat med flera intressanta nyförvärv. Finns en stark bredd i anfallet med Peter, Johannesson, Rexhepi och Kujovic. Tror de har goda chanser att kriga till sig en seger i eftermiddag och spelar Varberg +0 (pengarna tillbaka vid kryss) till 1,66 hos Unibet (4/5 units). Spelar även rak hemmaseger till 2,30 hos samma bolag med en lite mildare peng.

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-04-11 10.50:59

This is the stats tab
This is the post tip