Speltips

Speltips Falkenberg - Örebro SK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-12 15:00 Spela här

Speltips Falkenberg - Örebro SK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.90 Speltips: ÖSK dnb
2015-04-12 15:00 Falkenberg - Örebro SK ÖSK dnb 1.90 Polsater

Örebro DNB till 1.90 på bet365 tycker jag är spelvärt på söndagseftermiddagen. Insatsen tillbaka på x alltså.

Närkingarna lyftes av många fram som ett lag som kan vinna Allsvenskan om vi bortser från "big four" (AIK, Elfsborg, IFK Gbg och Malmö). Imponerade stort i cupspelet och är framme i final där, men har fått en småknepig start med en poäng på två fajter. Men att dra slutsatser utifrån det är lite väl tidigt. Nottköping borta är en knepig bortamatch, det är nog bara 5-6 lag som åker därifrån med 3 pinnar den här säsongen. Sen var det hemmapremiär mot ett IFK Göteborg som ser starka ut på alla sätt egentligen. Rätt jämn match där ÖSK hade lite oflax med ett par stolpträffar bland annat. ÖSK har dock en rätt tunn trupp och lider såklart lite av att Moberg och anfallasstjärnan Kamara saknas. Samtidigt är vi tidigt inne på säsongen och Axéns mannar har fått vila tre hela dygn, så borde inte finnas någon trötthet att tala om redan. Truppen:

1. Oscar Jansson (mv)
Patrik Haginge, Ayanda Nkili, Logi Valgardsson, Robert Åhman Persson, Michael Seaton, Ahmed Yasin, Marcus Pode, Daniel Björnquist, Daniel Nordmark, Kalle Holmberg, Sebastian Ring, Christoffer Wiktorsson, Sam Mensah, Nordin Gerzic, Eidur Sigurbjörnsson, Jacob Rinne (mv), Christer Lipovac, Daniel Gustavsson

Tänkbar elva:
Jansson
Björnquist, Nkili, Sigurbjörnsson, Valgardsson, Åhman-Persson, Gerzic, Gustavsson, Yasin, Pode, Holmberg

En nackdel är såklart att ÖSK inte tränat på gräs inför den här matchen. Man valde att skippa det för att planerna i Örebro var för dåliga och för att minsak slitaget, så det är några procent minus där.

Falkenberg då:

Hasse Eklund har tagit ut följande trupp:

Otto Martler, Alexander Lundin, Hampus Svensson, Daniel Johansson, Junaid Sait, Rasmus Andersson, David Svensson, Tobias Carlsson, Gustaf Nilsson, Godsway Donyoh, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Adam Eriksson, Stefan Rodevåg, Calle Wede, Dan Keat, Tibor Joza, Alexander Jakobsen, Kamal Mustafa, Hakeem Araba.

Enda frågetecknet är Stefan Rodevåg, som klev av träningen med en känning i knät, verkar dock kunna lira. Som jag var inne på i veckan då jag spelade mot Falkenberg när laget gästade Helsingborg (tyvärr 0-0), så är jag inte imponerad av den truppen som finns att tillgå. En del habila, lojala och hårt jobbande spelare, men väldigt lite spets och kreativitet. Har svårt att se vem som ska göra målen. Lagets svit med över 50 raka matcher med mål hemma bröts ju också i premiären mot Gefle. Gjorde det helt okej defensivt mot Helsingborg, men var rätt ofarliga framåt. Nu är man tillbaka hemma i Falkenberg och då är det lite andra krav som ställs på laget, nu är det Falkenberg som ska bjuda upp till dans och komma med egna offensiva initiativ. Det passar laget dåligt och det passar Örebro bra. Inga jämförelser mellan FFF och dessa lag, men mot både Malmö FF och Elfsborg gjorde ÖSK helgjutna insatser defensivt och sårade motståndarna rejält via kontringar. Med tanke på att det är bortaplan så borde man ha möjlighet att åstadkomma något liknande.

Hade ÖSK haft 4 pinnar eller något sånt med sig så hade kanske en viss, i brist på bättre ord, "mättnad" infunnit sig. Man kanske slappnat av, haft någon procent sämre fokus och inställning. Nu borde reaktionen bli tvärtom. ÖSK är bra på riktigt, men hade lite otur mot IFK Göteborg, nu borde det vara dags för en trepoängare. För mig är ÖSK det klart bättre laget och om man tar bort krysset ur ekvationen så tror jag laget vinner betydligt fler matcher lagen emellan än vad Falkenberg gör.

När bet365 la upp odds för den här matchen i torsdags gav det här spelet 1.77. Nu är det höjt, jag kan inte riktigt se varför. Med tanke på vad Falkenberg har framåt har jag svårt att se laget göra särskilt många mål. Och då borde ju ÖSK ha svårt att förlora. Även om underlaget råkar vara gräs.

Vamos Axén!

@nokkan21

Polsater - 11 April, 2015, 19:07

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
netsloh - 2015-04-12 12:01:39

@reken - Tack för info, blir spel på det :)

REken - 2015-04-12 11:53:25

Netsloh - Draw No Bet. (Pengarna tillbaka vid oavgjort). Detta tar ÖSK!

netsloh - 2015-04-12 11:49:27

Snabb fråga, vad betyder DNB ?

KABLAM - 2015-04-12 00:48:38

Väldigt fint spel. RYGG!!
Örebro har senaste träningarna låtit bli att vattna planen för att få det så likt gräsunderlage så mycket som det går!
Desperat&hungrigt Örebro tar alla 3 :)