STARTELVOR:
Man United: De Gea, Valencia, Smalling, Jones, Blind, Carrick, Fellaini, Herrera, Mata, Young, Rooney.
Man City: Hart, Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy, Fernandinho, Toure, Navas, Milner, Silva, Aguero

Enormt prestigefull match på Old Trafford denna söndagseftermiddag då det är dags för det 169:e Manchesterderbyt. 2011 vann Manchester City med krossande 1-6 och om van Gaals United förlorar matchen så blir det historiskt nog femte raka förlusten mot de ljusblå. Hemmalaget har imponerat på senare tid och jag väljer därav att spela på det.

Tabell:
3. Man United 31 18 8 5 +27 62p
4. Man City 31 18 7 6 +33 61p

Manchester United
Ja, som ni ser i tabellen är det oerhört jämnt och söndagens eventuella förlorare får troligtvis slåss om fjärdeplatsen mot Liverpool, Tottenham och Southampton. Louis van Gaal har sannerligen kastat ljus på den rödvita klubben på senare tid. Efter Swanseas överraskande vinst mot klubben i slutet av januari har det tänts nytt hopp inom klubben, efter säsongens knackiga inledning. Nu har laget fem raka vinster i ligan mot Sunderland, Newcastle U., Tottenham, Liverpool och Aston Villa. Där vinsten mot Tottenham möjligen sticker ut mest - United spelade lysande, visserligen mot ett mindre imponerade Spurs men laget spelade med en spelidé, en spelidé som fungerade! Ett United som pressar sina motståndare och en hyllad mittfältstrio med Carrick, Herrera och Fellaini som levererar bakåt såväl som framåt. På de sex senaste ligamatcherna har det gjorts 12 mål och släppts in 4. Ett fint snitt på 2 mål per match framåt. Formen får ändå anses som bra, vilket kommer behövas då matcher mot Manchester City, Chelsea och Everton står på tur.

Manchester City
Säsongen har troligtvis inte utvecklat sig som gamle Pellegrini hade hoppats på. Med ett ökande avstånd till Chelsea i tabellen och uttåget ur Champions League mot Barcelona ökar pressen på chilenaren allt mer. Förra helgens förlust mot formtoppade Crystal Palace ger laget 5 förluster på 7 senaste tävlingsmatcher, eller 4 vinster på 15 senaste. Resultat som inte håller om laget ska upp och utmana Chelsea om titeln. Vad är anledningen till detta formtapp? Ja, kan vara svårt att sätta fingret på. Januari var en fin månad för argentinaren och målgöraren Sergio Agüero i City. Mars har dock inte alls varit rätt månad för honom och det har sett allt svårare ut. I senaste ligamatchen mot Crystal Palace på Selhurst Park hade bortalaget mycket boll i första halvlek och jag hade skrivit tre poäng till City efter 25 spelade minuter. De ljusblå fick det dock allt svårare framför mål och hade svårt att utnyttja sina lägen. Riktigt dåliga avslut. Agüero kom närmast med skott i stolpen tills Yaya Touré reducerade i andra halvlek. 2-1 vid fulltid. All ära till The Eagles som var dödliga i deras kontringar. Kompany som ännu inte riktigt har hittat tillbaka till sin sedvanlig roll som mittback.

Läget i lagen

Man United
Mindre oroliga skaderapporter på Smalling och Shaw som ska vara fit till söndagens derby, en startplats är dock inte troligt. Van Persie behöver en vecka rehabilitering till.

Man City
Bony missar mötet mot Manchester United. Jovetic och Kompany rapporterar också mindre skador, ännu frågetecken men ser lovande ut.

Möjliga startelvor:
Manchester United: Gea: Valencia, Jones, Rojo, Blind. Carrick. Mata, Fellaini, Herrera, Young. Rooney.
Manchester City: Hart. Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy. Touré, Fernandinho. Milner, Silva, Nasri. Agüero.

Kommentar:
Manchester United må gå igenom nya tider och har definitivt haft det tufft tidigare, möjligt att man kan tycka att det ännu är för tidigt att lita på laget i en match som denna. Har funderat denna vecka och spanat på en del på oddset, blivit övertygad av Manchester Uniteds nya energi och driv. Citys ineffektivitet framför mål hotar inte på bortaplan och tror att man kan få det tufft på Old Trafford.

Jag spelar Manchester United 0 asian (detsamma som DNB) till 1.875x hos bet365 , med 1.5/5 units.

Twitter@HolmbergAke

www.spreadsheet.se/akberg

EDITERAD 2015-04-12 16.08:34

This is the stats tab
This is the post tip