Speltips

Speltips AFC United - IK Frej

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-13 19:00 Spela här

Speltips AFC United - IK Frej
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,80 Speltips: X2
2015-04-13 19:00 AFC United - IK Frej X2 1,80 LelleSandahl

Andra omgången i superettan och det vankas norrortsderby mellan de båda nykomlingarna AFC United och IK Frej. I division 1 var det "Frejpan" som var det starkaste lagen i derbyna. Bara en omgång in i superettan tror jag inte Täbys stolthet hunnit tappa det mentala övertaget.

Förra säsongen
2014-10-11 Frej - AFC United 1-0
2014-06-22 AFC United - Frej 0-2

Premiären
IK Frej - Jönköping Södra 0-1
Mjällby - AFC 1-1

Båda Frej och AFC stod för hedersvärda premiärer. På upprustade, men ändå inte superproffsiga, Vikingavallen höll Frej jämna steg och lite mer mot en av favoriterna till att gå upp, Jönköpings Södra. Bortalaget åkte hem med tre poäng efter 1-0 men till och med Södras tränare sa att de hade haft flyt. Så Frej har nog ändå en känsla att de är ett bra fotbollslag inför matchen i kväll. Bland profilerna hittar vi de gamla bajarna Daniel Theorin och Christophe Lallet, Joakim Runnemo (senast i Sirius) och Richard Spong. Blandat med flera talangfulla spelare har Frej fått ihop ett lag som ändå kan göra ett ärligt försök i att hålla sig kvar, även om jag tror det blir tufft. AFC United är en story i sig. Bussmiljonären Alex Ryssholm pumpar in cash från sina företag rätt in i en klubb som inte många bryr sig om. Klubben har dock byggt upp en ungdomsakademi som inte är så pjåkig, så det får man ändå ge honom. Finns även planer på att bygga en inomhushall i stockholmsförorten Sollentuna. I truppen hittar vi en brokig skara spelare som leds av Syrianskaprofilen Özcan Melkemichel. Omar Jawo, Rabi Elia, lillebror El Kabir och förra SFC-spelarna Robert Massi och Yussuf Saleh. En mysko klubb som man knappt hör ett ord om trots att man bor i staden. Premiären gjorde laget väldigt bra där man lyckades plocka en pinne i Listerlandet. Mjällby kvitterade sent till 1-1 vilket blev slutresultatet. Kvällens match spelas på Skytteholms IP för den som har vägarna förbi Solna och inte Tele2 arena där ett något hetare derby spelas.

SPELTIPS
Både Frej och AFC kommer få tampas i botten av superettan. Känns kanske som att AFC har större chanser att hänga kvar i och med att bussmiljonären kan trycka in deg om det behövs i sommar. Men i den enskilda matchen mellan lagen tycker jag inte det skiljer mycket mellan lagen. Frej kan absolut gå ifrån med segern, precis som de gjorde båda mötena mellan lagen i fjol, och tycker AFC seglat upp som väl stor favorit. Spelar X2 i matchen till 1,80 hos bet365 (3/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 13 April, 2015, 09:53

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!