Speltips

Speltips Atletico - Real Madrid

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-14 20:45 Spela här

Speltips Atletico - Real Madrid
Land: Spanien Liga: CL
Odds: 2.21 Speltips: Ö2,5 mål
2015-04-14 20:45 Atletico - Real Madrid Ö2,5 mål 2.21 Polsater

Över 2,5 mål spelar jag i den spanska kvartsfinalen i CL.

Real Madrid är som bekant ett av Europas tydligaste "överlag" med ett målsnitt på 3,8 mål per match i ligaspelet och 5/8 CL-matcher i år över 2,5 för att ta två exempel.
Atlético Madrid är mer av ett "under-lag" och har ett presspel som kan jaga vilket lag som helst av banan när det biter.
Real Madrids stjärnors individuella briljans mot Simeones kollektiva Atlético. Svårt att sia hur det här mötet ska gå, men jag tycker det finns värde på överspelet, trots att Atlético gång på gång visat upp en fantastisk defensiv.

För det är som sagt Real Madrid de möter. Ett numera skadefritt Real, vilket innebär följande preliminära elva:

Casillas
Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo
Kroos, Modric
Rodriguez
Bale, Benzema, Ronaldo

Hamnar någon Atlético-spelare bara lite fel i försvarsspelet så kan det smälla på en tiondel. Sex skickliga offensiva kort och en Marcelo som ständigt är högt uppe. Ronaldo verkar vara i konstant målform och sedan en tid tillbaka är Modric och Rodriguez med igen, vilket är viktigt för servandet av anfallstrion.

Samtidigt, även i andra änden är det som sagt Real vi snackar om. Vi har sett Casillas kasta in bollar i lite olika sammanhang och i riktigt tuffa matcher så släpper de ofta in mål. Atlético har gjort mål i 8 raka matcher mot Los Blancos. I början av februari gjorde man fyra på Real (som visserligen var hårt skadedrabbat då). Bra skadeläge även för Atlético, endast vissa frågetecken på Garcia, i övrigt lär det bli:

Oblak
Juanfran, Miranda, Godén, Gámez
Turan, Gabi, Tiago, Koke,
Griezmann, Mandzukic

Har sina fasta situationer, har Griezmanns finurlighet/snabbhet, har Mandzukic huvudspel. Borde ha alla möjligheter att hitta rätt åtminstone en gång på Real.

Annars brukar ju melodin vara att spela underspel i första mötet och överspel i andra mötet då det konstant är ett lag som måste fram. I första mötet prioriteras ofta att absolut inte släppa in något mål. Men för mig finns inte riktigt det för Real. Man tittar framåt och man har alltid en offensiv uppställning där många spelare deltar offensivt.

För Atléticos del har Simeone pratat om vikten att vinna här, snarare än att enbart hålla nollan. Vissa minns kanske Atléticos väg mot final i fjol, då samtliga slutspelsrundors förstamatch gick u2,5 (seger 1-0 borta mot Milan, 1-1 borta mot Barca och 0-0 mot Chelsea). Nu inleder man hemma mot ett lag som inte är Mourinho-styrt, då har det förutsättningar att bli lite anfallsspel. Och kommer bara första målet, då är jag rätt övertygad om att det kan bli bra fart på det här.

All in all, vi har alla fascinerats av Aléticos försvarsspel de senaste säsongerna. Det i sig gör ju att det finns argument för underspelet. Men med Real Madrid på andra sidan och det faktum att Atlético nästan alltid gör mål hemma (32/34 senaste i alla tävlingar om jag räknat rätt) så tycker jag det finns värde på överspelet. 3 av de senaste 4 har klättrat över 2,5-linan, låt oss hoppas att vi få se mål även ikväll.

Vamos.

@nokkan21

Polsater - 13 April, 2015, 23:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
slagugglan - 2015-04-14 16:14:06

Finns ingen sådan boost hos bet365 i alla fall

MrNorrland - 2015-04-14 08:52:27

Unibet erbjuder en boost på oddset upp till 5.0 om man spelar för 200kr, värt att notera!