Speltips Wolfsburg - Napoli

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-04-16 21:00
Land: Tyskland
Liga: Liga
Odds: 1.85
Tips: Wolfsburg ö1,5
Av gammal vana bär det mig emot att spela mot ett italienskt lag på bortaplan i en europacup, dessutom är det i första mötet av två. Men mot bakgrund av att
1) Napolis försvar inte är särskilt starkt (släppt in flest av samtliga Serie A-lag på övre halvan)
2) Wolfsburg är en riktig maskin hemma (åtta rak segrar i all tävlingar, 12-2-0 i ligan - bättre än Bajen, förlåt Bayern)...

så är mitt spel givet: Wolfsburg ö1,5 mål till 1.85 som finns på Nordicbet, Betsson m.fl.

Första kvartsfinalen i dubbelmötet. Som jag var inne på när det vankades CL, generellt är underspelet the way to go här medan övern är bättre i returen. Men Europa League har varit lite speciell i år, 10/16 åttondelsfinaler gick ö2,5 och 18/32 16-delsmatcher gick över. Det har varit rätt målrikt helt enkelt.

Men varje match har sitt eget liv och att det varit målrikt i slutspelet tidigare är ju ingen garanti för att det blir det här också. Fast det här tyska laget är något speciellt och de är riktigt bra i år med många vassa vapen offensivt. I sju av åtta hemmamatcher det här året har man klivit över en 1,5-lina hemma, det inkluderar matcher mot lag som Sporting, Bayern München och Inter. Bra skadeläge och kan ställa i princip bästa laget på benen:

Benaglio
Vierinha, Naldo, Knoche, Rodriguez
Gustavo, Gullavogui
Perisic, De Bruyne, Caligiuri
Bas Dost

Håll koll framför allt på De Bruyne som jag gillar väldigt mycket. Bas Dost har väl något av en måltorka (inget mål sedan 1/3 om jag sett korrekt) - dags att kliva fram igen?

Hemmamatch och viktigt som inåt helvete att inte släppa in något mål. Men Wolfsburg har en växel och det är att gå framåt. Vill såklart få med sig ett fint utgångsläge till returen och det lär vara full rulle från minut 1.

Napoli då? Haft det tungt i ligan och åkt ur cupen de senaste veckorna. Före helgens seger mot Fiorentina hade man dystra raden 1-4-4 på de 9 senaste i alla ligor. Har inte släppt in särskilt många mål i enskilda matcher, men man har släppt in mål i nästan varje match. Benitez lär väl backa hem och satsa på omställningar på Higuain, Callejon och Mertens, en matchbild som förvisso kan passa italienarna bra känns det som. Men är det där försvaret tillräckligt tajt för att hålla Wolfsburgs offensiv stången? Jag är klart tveksam. Wolfsburg har trots allt gjort överlägset flest mål bland best of the rest-lagen i Bundesliga. Tyskarna spelar en snabb fotboll och tar inga omvägar fram till motståndarnas straffområde - chanser skapas i stort sett alltid.

EL är väl i stort sett Napolis chans att rädda lite heder den här säsongen - så full motivation lär det vara. Men Wolfsburg ligger i ingenmansland på andra plats i tabellen och kan med stor sannolikhet bli varken bättre eller sämre än tvåa. Visserligen kvar i cupen, men EL smäller högre. Inför hemmafansen på Volkswagen Arena är det full fart framåt som gäller och då brukar det oftast hända grejer.

Låt oss hoppas att det blir så även nu.

@nokkan21

Spela på Wolfsburg - Napoli hos Nordicbet
Spela nu
Polsater - 15 April 2015 - 23:01
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: