OBS! Avspark 21.05.

Efter en fin superettanvecka är det dags för Europa League för mig i kväll. Fiorentina har inte sett bra ut den senaste veckan och att då åka och vinna borta i Ukraina känns väldigt tufft.

Dynamo Kiev (1:a i ligan) har roffat åt sig en serieledning med fem poäng i ligan, och sist laget var ute och spelade i Europa League smiskade man till Everton med 5-2 (!) hemma i Ukraina. Det är just hemmaspelet som varit superimponerande. Dynamo Kiev såg ut att kunna ryka slutspelsomgången innan mot franska Guingamp. 2-1-torsk på bortaplan räddades upp av 3-1 hemma i Kiev. Samma sak med Everton som vann i Liverpool med 2-1. Laget spelade bara 2-2 mot ligafyran Zorya helgen som var, men formen är ändå god med sex raka matcher utan torsk varav fyra segrar. I årets upplaga av Europa League har man vunnit samtliga hemmamatcher mot Steaua Bukarest (3-1), Alborg (2-0), Rio Ave (2-0) och som tidigare nämnt Guingamp och Everton. När då Fiorentina reser hit med usel dagsform, då börjar pendeln väga över mot ukrainsk seger tycker jag. Viola åkte på en riktig käftsmäll i Coppa Italia-semin mot Juve. De lilaklädda tog en skalp på Juventus Stadium med 2-1, men i returen visade Juve vilka som bestämmer i italiensk fotboll. 3-0 till Juve och ingen final för Fiorentina trots gott utgångsläge. Bara dagar senare ny torsk med 3-0 borta mot Napoli. Med åtta ligaomgångar kvar slåss de nu främst för nytt spel i Europa League.
Tror inte självförtroendet är det bästa inför matchen bara fyra dagar efter överkörningen på San Paolo i Neapel. Kiev har gjort flest mål i turneringen (22 på tio matcher) där den ukrainske landslagsmannen Andriy Yarmolenko varit inblandad i stora delar av den produktionen.

Preliminära startelvor (Sportsmole)
Dynamo Kiev possible starting lineup:
Shovkovskiy; Danilo Silva, Khacheridi, Dragovic, Vida; Rybalka, Belhanda, Garmash, Yarmolenko, Lens; Mbokani.
Avbräck: Makarenko, Miguel Veloso (osäker)

Fiorentina possible starting lineup:
Neto; Richards, Basanta, G Rodriguez, Alonso; Borja Valero, Pizarro, Badelj; Ilicic, Salah, Gomez.
Avbräck: Basanta (avstängd), Beppe Rossi, Pizarro (osäker).

SPELTIPS
Dynamo Kiev har visat stabil form på slutet, har ett enormt självförtroende på hemmaplan och möter ett Fiorentina med två raka 3-0-förluster på kontot. Har ganska svårt att se Fiorentina gå ut och vinna här och känner därför att Dynamo Kiev +0 asian (pengarna tillbaka vid oavgjort) ska testas till 1,71 hos Ladbrokes (3/5 units). Skickar givetvis in en slant även på rak hemmaseger till 2,40 hos Unibet .

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip