Speltips

Speltips Djurgården - Kalmar

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-17 19:00 Spela här

Speltips Djurgården - Kalmar
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,90 Speltips: X2 (+0,5)
2015-04-17 19:00 Djurgården - Kalmar X2 (+0,5) 1,90 LelleSandahl

Fiorentina kvitterade på tilläggstid och Dynamo Kiev dnb fick retuneras som push. Ingen mening att spara på slantarna utan skickar in dessa i fredagsmötet på Tele2 Arena. Djurgården har en spännande trupp, men med Pelle Olssons stela fotbollsfilosofi är jag rädd att de inte kommer få ut speciellt mycket av den. Kalmar FF kan komma till Stockholm utan press, med en seger i ryggen och vänta på rätt läge.

Förra säsongen
Kalmar - DIF 0-4
DIF - Kalmar 0-0

Säsongsinledningen
Djurgården - Elfsborg 1-2
Häcken - Djurgården 1-1
Hammarby - Djurgården 2-1

Kalmar - Helsingborg 0-0
Gefle - Kalmar 2-0
Kalmar - Åtvidaberg 2-1

Djurgården har inte fått någon rolig start på säsongen. Utspelade hemma mot Elfsborg och förlust i derbyt mot Hammarby. Däremellan 1-1 borta mot Häcken som visserligen var helt okej på förhand. Men det jag ser på planen hos DIF är inte speciellt imponerande. Hyllade Bosse Andersson för värvningarna av Mrbati, Johnson, Berntsen som unga lovande spelare som kan säljas vidare dyrt - om Djurgården klarar av att förvalta deras talang. Och efter tre omgångar är jag ännu mer tveksam till om Pelle Olsson är rätt man att göra detta. Tycker inte DIF har ett tillräckligt bra spel, visar för stor respekt för motståndarna och utnyttjar inte sina bolltrygga spelare i närheten till max. Har man värvat unga, snabba och tekniska spelare känns det ju sådär att spela en tämligen cynisk och defensiv fotboll. Tycker DIF har truppen för att våga spela ut på ett helt annat sätt än vad man gjort hittills. När man nu möter Kalmar på Tele2 kommer laget från en blytung derbytorsk och har dessutom skador på Faltsetas, Broberg och anfallaren Jawo. Det ger Olsson färre alternativ än vanligt och då tycker jag matchtruppen ser ganska tunn ut.

Kenneth Höie, Hampus Nilsson
Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Omar Colley, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Fredrik Stenman
Daniel Berntsen, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Haris Radetinac, Soo Yong Yoon, Kevin Walker
Sebastian Andersson, Sam Johnson, Nyasha Mushekwi

Kalmar FF har som bekant återförenat bröderna Elm och seglade därmed snabbt upp som en utmanare till att ta en topplacering. Inledningen har dock varit sisådär. 0-0 i en bedrövlig match mot Helsingborg, torsk borta mot Gefle innan Åtvid besegrades med 2-1 på Guldfågeln. Förre Hollandsproffset Viktor Elm gjorde båda målen då och är han i form så höjer han ju laget på egen hand med rätt många procent. Att få vinna tror jag var viktigt för den gruppen, som nu kan gå ut med färskt självförtroende. Tränaren Peter Swärdh har taktiken klar för sig.
- Det är viktigt med spelvändningar och ytterzoner runt Djurgården som vi måste komma åt och vi måste våga ha initiativ med boll mot dom så att vi kan trycka tillbaka dom i spelet och få lite längre anfall och inte bli för korta där, säger han till klubbens hemsida och förtsätter:
- Djurgården är ett starkt omställningslag så det gäller att komma till avslut och minimera dåliga bollförluster.Defensivt måste vi våga möta dom ganska tidigt i planen och hitta ett bra styr och presspel för att inte bli tillbakatryckt.
Mest bara att skriva under på det Swärdh säger. DIF är inte världsbäst i uppspelsfasen och kan KFF vinna boll högt kommer hemmalaget få det svettigt, samtidigt som han är medveten om att det är i omställningsspelet som blåränderna är som starkast i nuläget.
1 Ole Söderberg 2. Markus Thorbjörnsson 3. Marcus Nilsson 5. Viktor Agardius 7. Ismael 9. Marcus Antonsson 10. Tobias Eriksson 11. Jonathan Ring 13. Emin Nouri 16. David Elm 17. Muktar Ahmed 18. Tor Oyvind Hovda 23. Viktor Elm 24. Filip Sachpekidis 26. Pär Ericsson 29. Romário 31. Sebastian Ramhorn 77. Lars Cramer 80. Nenad Djordjevic

SPELTIPS
Känns som Kalmar kan ställa ett bättre lag på pappret än vad Djurgården lyckas med. Dessutom kommer Kalmar från en skön första seger för säsongen, samtidigt som DIF torskade derbyt mot Bajen. De har heller inte övertygad rent spelmässigt och därför tror jag KFF har goda chanser att ta poäng. Vi får 1,90 på X2 (+0,5) hos bet365 och det tycker jag är ett fint spel denna fredag (3/5 units).

Hur spelar ni på matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-04-16 23.59:26

LelleSandahl - 16 April, 2015, 23:59

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Akberg - 2015-04-17 15:04:51

Fiiint spel, Lelle!

rekarconny - 2015-04-17 13:10:15

Kan mycket väl gå in DIF har ju inget spel alls nu för tillfället