Anaheim Ducks gjorde som väntat och skaffade ett grepp om serien mot Jets genom 4-2 igår då man tidigt i matchen tog ledningen. Jets kom tillbaka starkt och vände faktiskt till 2-1 i mitten av andra perioden, men som så många gånger i år så gjorde the comebackkids en stark trejde perioden och vann alltså tillslut med 4-2. Corey Perry hade en fantastisk afton med 4 poäng (2+2) och blev stor matchvinnare åt sitt Ducks. Därmed hittade Anaheim Ducks ML @ 1.74 hem vilket var skönt!

Vancouver Canucks - Calgary Flames

Goalies: Läck (probable) vs Hiller (probable)

Series: Flames up 1-0

I natt vänder jag mig mot Kanada där Calgary Flames lite smått överraskande snodde åt sig en seger i Game 1 efter en tajt och match med få chanser.

Vancouver Canucks sattes som stora favoriter inför matchserien. Lite väl stora favoriter i mina ögon där jag tror Flames kommer göra det väldigt jobbigt för detta Canucks som är lite ojämna. Jag har satt Flames som vinnare efter 7 matcher inför serien och står fast vid det. I Game 1 var det Vancouver Canucks som började bäst på man efter en mållös första period, tog ledningen genom Bo Horvat i andra perioden. Canucks fortfatte matchen med stabilt försvarsspel och verkade få en tajta matchen dit man ville, men är det något Calgary Flames inte gör i år är det att ge upp. Flames fick aldrig panik och fortfatte att spela ”enkelt” och i mitten av tredje perioden fick man äntligen utdelning efter klapp klapp spel på offensiv blå. D.Jones satte snyggt dit 1-1 och Flames var tillbaka. Matchen såg sedan ut att gå till förlängning, men K.Russell skickade in en puck, lite på chans med 30 sekunder kvar som hittade in bakom en Eddie Läck som var screenad och därmed snodde Flames Game 1 mitt framför Canucks hemmafans.

I natt är det i mina ögon en måstematch redan nu i Game 2 för Canucks sida. Det är ren fakta att hamna under med 2-0 i matcher har varit nästintill omöjligt att vända genom åren då hela 85,9% av de lags som tagit en 2-0 ledning i serien slutat som vinnare av matchserien.

Historia

Vancouver Canucks trivs rent historiskt sett väldigt bra mot Calgary Flames, men det ska tilläggas att detta Flames är bättre än på många år. Sett till lagen 10 senaste möten har Canucks vunnit de 7/10 senaste mötena.

Vancouver: Z.Kassian (day-to-day)
Calgary: L.Bouma (day-to-day), R.Diaz (day-to-day), P.Byron (day-to-day), M.Giordano, L.Smid

Nattens match där en måstematch i mina ögon som sagt för Canucks och då jag tror det blir en jämn serie bör hemmalaget lyckas vinna. Man hade G1 i händerna men blev rånade och jag tror inte det händer igen. Nattens spel blir alltså