Speltips

Speltips Åtvidaberg v Falkenberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-19 15:00 Spela här

Speltips Åtvidaberg v Falkenberg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,83 Speltips: BLGM
2015-04-19 15:00 Åtvidaberg v Falkenberg BLGM 1,83 holms

Inför den allsvenska tävlingen så skrev jag så här angående IFK Göteborg v Åtvidaberg:

"IFK Göteborg v Åtvidaberg 1

Någonstans borde det väl smälla i premiären. Med en favorit som inte håller. Jag tror ju dock inte att det gäller IFK Göteborg.
Gästerna känns riktigt tunna och det vore väl ingen superskräll om de faktiskt får lämna Allsvenskan den här säsongen"

Gästerna i det där fallet är med andra ord dagens hemmalag, Åtvidaberg.
Och de har ju inlett den här säsongen riktigt, riktigt risigt. Inte ens den enögde Åtvid-supportern kan påstå någonting annat.
Tre förluster på tre försök. Jag ska inte säga att jag är speciellt förvånad, för det laget Åtvid ställer på benen den här säsongen kommer att få kriga med näbbar och alla klor i hela jävla Östergötland för att rädda nytt kontrakt.

Nu väntar laget som alla experter hade som jumbo inför säsongen. Och även om det nu står fyra poäng bakom Falkenberg i tabellen och noll bakom Åtvidaberg så finns det naturligtvis ingen hemma på byn som inte kräver någonting annat än tre poäng. I synnerhet inte när man startat säsongen så pass miserabelt. Nu kommer den tänkta jumbon på besök och då MÅSTE tre poäng skeppas in.
Och det blir troligtvis lättare sagt en gjort. Tänk att de kliver ut redan i den fjärde omgången med en semipress på axlarna. Det hade nästan varit bättre att haft Malmö, Elfsborg eller AIK hemma nu. En match där folk där hemma är helnöjd om de blåvita krigar till sig en poäng. Eller till och med förlorar med flaggan i topp.
Annorlunda nu. Nerver utanpå vilket vi lär få se om vi synar den här matchen noga på (i mitt fall) tv:n.
Nu borde de med all satans vilja som finns att vinna, göra MINST ett mål på FFF. Som vi aldrig ska glömma bort, just är FFF. Ett mediokert fotbollslag. De får svårt att freda sig under 90 minuter.
Men med det sagt, det tror jag även Åtvid får ...

... för Falkenberg kommer att få riktigt bra omställningslägen mot ett Åtvid som öser på för allt vad de är värda för att blidka publik och sponsorer nu när den Allsvenskans "sämsta" lag är och gästar.
Dels det.
Och sedan ska vi inte glömma bort hur odugligt detta Åtvidaberg varit på fasta situationer emot sig. Från den första träningsmatchen till tre omgångar in i årets serie. Det är hönsgård i var och varannan hörna/frispark som lyfts in Åtvids straffområde.
Även där kan Falkenberg mycket väl straffa hemmalaget.
Det finns med andra ord två vägar in. Och någon borde de allt kunna ta tillvara på under 90 minuter fotboll.

Så. Ett desperat Åtvidaberg får så klart utdelning till slut, men kommer även att straffas vid minst ett tillfälle av ett Falkenberg som förhoppningsvis har läst sin läxa.

Båda Lagen Gör Mål till 1,83 blir mitt spel för dagen.

holms - 19 April, 2015, 00:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!