Speltips Häcken - IFK Göteborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-04-19 17:30
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2,22
Tips: 2
Götelaborgsderby denna söndag i april. Inte dumt alls! Lagen möttes för mindre än en månad sedan med IFK som segrare den gången. Tycker de känns snäppet tyngre och spetsigare så tror på repris.

Senaste möten
2015-03-21 IFK Göteborg - Häcken 3-1 Svenska Cupen
2014-10-19 IFK Göteborg - Häcken 3-2
2014-06-02 Häcken - IFK Göteborg 1-1

ALLSVENSKAN
6. IFK Göteborg 3 2 0 1 3 1 2 6
13. BK Häcken 3 0 2 1 2 4 -2 2

GIF Sundsvall - Häcken 1-1
Häcken - Djurgården 1-1
Hammarby - Häcken 2-0

IFK Göteborg - Malmö FF 0-1
Örebro - IFK Göteborg 0-2
IFK Göteborg - Åtvidaberg 1-0

Bortaderby fast hemma. Inget snack om att IFK Göteborg har läktarstödet med sig mot Hisingens lag BK Häcken. Tycker även de har säsongsinledningen med sig. Två segrar mot Åtvid hemma och ÖSK borta innan Malmö FF blev för svåra hemma på Gamla Ullevi. Ingen skam i det och givetvis är det ett revanschsuget IFK som kommer till spel i eftermiddag. Blåvitt stötte på BK Häcken för mindre än en månad sedan i svenska cupen. Den gången var det verkligen inget snack om saken. IFK Göteborg var det bättre laget och vann komfortabelt med 3-1 för vidare avancemang. Häcken har såklart haft tid att slipa på det som inte fungerade då tills nu, men början på allsvenskan har varit en besvikelse. Torsk borta mot Bajen följt av två 1-1-matcher mot Djurgården hemma och GIF Sundsvall borta. Häcken var totalt överlägset i andra halvlek uppe i Sundsvall, men ändå en svaghet att inte kunna pricka dit avgörandet som krävdes. Därför bör självförtroendet inte vara hundraprocentigt i laget. Det var nio möten sedan Häcken vann mot IFK sist (2011) och efter det har IFK vunnit fem och kryssat tre mot "getingarna". Finns nog ett litet ingrott mindervärdeskomplex hos Häcken och förhoppningsvis, för den här rekens skull, fortsätter det så i dag. IFK får tillbaka anfallaren Mikael Boman och både Sebastian Eriksson och Martin Smedberg-Dalence finns med i truppen trots frågetecken under veckan.

Preliminära startelvor (SvenskaFans)

BK Häcken (4-3-3): Abrahamsson; Frölund, Lugano, Sudic, Zuta; Samuel Gustafsson, Simon Gustafsson, Pekalski; Mohammed, Rexhepi, Makondele
Tränare: Peter Gerhardsson

Saknar: Mohammed Abubakari, Simon Sandberg, Alexander Jeremejeff, Tom Söderberg, Walid Atta

IFK Göteborg (4-4-2): Alvbåge; Salomonsson, Bjärsmyr, Rogne, Aleesami; Ankersen, Svensson, Eriksson, Rieks; Boman, Vibe
Tränare: Jörgen Lennartsson

Saknar: Adam Johansson, Patrick Dyrestam, Gustav Engvall

SPELTIPS
Som sagt. Lagen möttes för ett par veckor sedan med en klar IFK-seger som följd (3-1). Efter torsken mot MFF behöver Blåvitt studsa tillbaka direkt och mot Häcken har de ett bra facit. Gerhardsson har inte fått den start han velat på säsongen och det känns inte som alla bitar sitter riktigt för Hisingens stolthet. Går på IFK att vinna matchen till 2,22 hos Betsson (3/5 units).

Vad tror ni om Göteborgsderbyt?

@lellesandahl på twitter
Spela på Häcken - IFK Göteborg hos Betsson
Spela nu
LelleSandahl - 19 April 2015 - 09:30
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: