Speltips

Speltips Lyon-St Stienne

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-19 21:00 Spela här

Speltips Lyon-St Stienne
Land: Frankrike Liga: Ligue 1
Odds: 1.95 Speltips: 1
2015-04-19 21:00 Lyon-St Stienne 1 1.95 RalleArvid

Söndag och massvis med intressanta alternativ att välja bland då det handlar om att hitta spel. Jag har fastnat för toppstriden i Frankrike och ett Lyon som imponerat oerhört med en sympatisk satsning under hela säsongen.

Det nygamla storlaget ligger på andra plats blott en poäng bakom PSG inför denna omgång. Nu möter man ett St Etienne som förutom at vara namnet på en excellent popgrupp även är laget som gjort en fin säsong, bråkat en del uppe i toppen men som senast visade att det trots allt skiljer en hel del mellan de 56 poäng man själva har och de 64 och 65 som Lyon och PSG har. St Etienne kommer från en 4–1 förlust färskt i bagaget mot PSG och därmed var drömmarna om någon titel ute för i år.

Lyon la några viktiga poäng mot Nice för en månad sedan men har efter det visat att istället för att låta sig knäckas rest sig och jag tror reaktionen mot Bastia och Guingcamp där man på en hemma och en bortamatch vunnit med 5–1 sammanlagt är oerhört viktig. Man skulle aldrig gå rent utan det viktiga skulle hela tien vara hur man reste sig den dagen plumpen kom. Nu vet man att PSG är med och slåss på alla fronter och man vet att man lyckades resa sig på absolut bästa tänkbara sätt efter förlusten.

St Etienne har gått starkt i ligan som sagt men bortsett från 1-1 mot Monaco med Champions League i tankarna har laget faktiskt inte ställts för speciellt svåra uppgifter över huvud taget. Framförallt var det länge sedan man ställdes mot så pass kvalitativt motstånd som Lyon. Enda undantaget var alltså den 4–1 förlust man åkte på i cupen mot PSG. Nu möter man Lyon och dessutom borta. Ett Lyon som knappast behöver mer motivation än den ligatitel som åter står på spel för laget. Om man skulle behöva det kan man lyfta fram revanschlusta från förra förlusten mot Etienne.

Inte mycket att rapportera om i skadelägrena. Visst, det är derbykaraktär men samtidigt är det ett Lyon som i grunden är klart mycket bättre än St Ettienne. Som har mer att spela för och som har hemmaplan.

Den raka ettan spelas till 1.95 hos William Hill .

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 19 April, 2015, 13:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!