Speltips

Speltips HIF - IFK Norrköping

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-20 19:00 Spela här

Speltips HIF - IFK Norrköping
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 1.90 Speltips: U2.5 mål
2015-04-20 19:00 HIF - IFK Norrköping U2.5 mål 1.90 Polsater

Tycker det luktar målsnålt nerifrån Helsingborg och väljer u2,5 mål i HIF-IFK Norrköping som mitt spel på måndagen.

Spelade underspelet på Norrköping i deras senaste match (hemma mot Elfsborg), vilket gick åt pipan då boråsarna vann med 4-0. Faktum är dock att det var ett extremt effektivt Elfsborg som skoningslöst utnyttjade Norrköpings missar. Norrköping å sin sida har ett ungt lag som kommer pendla en del i prestation i år.

För Helsingborg blev det äntligen seger då man brottade ner HBK på bortaplan efter mål av Wede och Mattias Lindström. Har sett samtliga HIF-matcher hittills och måste säga att jag tycker det sett rätt blekt ut offensivt. Just Wede är väl en av få det hänt saker kring, han är dock out i den här matchen, vilket borde gynna underspelet. Sedan tidigare är viktige forwarden Mikael Dahlberg skadad. Däremot är lagkaptenen Peter Larsson tillgänglig igen, vilket gör att Henke Larsson får angenäma problem i uttagningen av backlinje. HIF har som bekant spelat stabilt bakåt och släppt till väldigt lite målchanser. Truppen:

1. Matt Pyzdrowski (mv), 2. Carl Johansson, 3. Frederik Helstrup, 4. Fredrik Widlund, 5. Johan Mårtensson, 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 20. Emmanuel Boateng, 24. Anton Kinnander, 26. Peter Larsson, 28. Jere Uronen, 30. Pär Hansson (mv), 42. Astrit Ajdarevic.

Tänkbart lag:

Hansson,
Krafth, LArsson, Helstrup, Uronen
Lindström, Mårtensson, Bojanic, Atakora
Larsson, Ajdarevic

Lånet Astrit Ajdarevic har sett trög ut hittills och har haft en del problem med skador. Kanske är ett möte med sitt gamla lag IFK Norrköping vad han behöver för att få igång sitt spel. Jordan Larsson gör det okej, men är inte en allsvensk klassanfallare än. Eventuellt får kalle Robin Simovic chansen, men han har känts formsvag ett par säsonger nu.

Visst, får man igång kantspelet med ytterrockarna, har Bojanic en bra dag och vaknar Ajdarevic - då finns potential. Men fram till att vi fått se det är jag skeptisk till HIFs offensiv. Skapade inte mängder av lägen mot HBK och bjöds verkligen på ett av målen.

Norrköping då? Fyra i röven senast, men så katastrofalt som det låter var inte matchen. Elfsborg hade en bra dag och var ruggigt effektiva. Efter den niten borde vi som en reaktion få se ett mer riskminimerande och försiktigt Norrköping här, inte minst då det dessutom är bortaplan. Eller som Janne Andersson själv sagt inför fajten:
"...Självklart när vi släppt in fyra mål i en match så vill jag ju också att vi jobbar som fasen för att vara tajta bakåt."

Bärkroth fortfarande skadad, vilket är ett rejält avbräck offensivt. Truppen:

1. Marcus Sahlman, Andreas Johansson, Christoffer Nyman, Linus Wahlqvist, Alexander Fransson, Rawez Lawan, Arnór Ingvi Traustason, Emir Kujovic, Christopher Telo, Marcus Falk Olander, Joel Enarsson, Daniel Sjölund, David Boo Wiklander, Gentrit Citaku. Filip Dagerstål, Tesfaldet Tekie, Nikola Tkalcic, David Mitov Nilsson

Tajt, tätt och jämnt. Ser framför mig ett rätt uddlöst HIF mot ett Norrköping som jobbat mycket med att förbättra defensiven den senaste 8-10-månadersperioden och är tuffa att göra mål på normalt sett. Frånvaron av Bärkroth och Kamara (som man ju sålde innan seriestart) hade nog sett över en hel säsong inneburit ett tapp på runt 10 mål offensivt jämfört med de som nu spelar.

Skulle inte bli superförvånad om HIF noterar en tredje mållös fajt här. Av det jag sett av de här lagen har jag svårt att se vart tre mål eller fler skulle komma från.

@nokkan21

Polsater - 19 April, 2015, 22:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
MadGames - 2015-04-20 15:09:46

Bara jag som tror på en 2a till 3.70?

Bengtsson - 2015-04-20 14:18:43

0-0 i de två senaste mötena lagen emellan på Olympia också.