Tre av fyra spel in i helgen och hoppas börja veckan bra också. J-Södra håller jag som ett av superettans bästa lag. IFK Värnamo nedre halvan någonstans. Nu är det Smålandsderby och förra året lyckades IFK bäst. Tycker ändå Södra ska ta detta nu när matchen dessutom flyttats till deras hemmaplan på grund av en opspelbar gräsmatta i Värnamo. Men spelet som känns mest motiverat är undern.

Förra säsongen
2014-08-19 Värnamo - J-Södra 2-0 (Borås arena)
2014-04-14 J-Södra - Värnamo 0-0

* Tre senaste mötena på Stadsparksvallen: 0-0, 0-0, 1-0

Superettan
J-Södra - Syrianska 1-0
Frej - J-Södra 0-1

Assyriska - Värnamo 0-0
Värnamo - Ljungskile 2-1

J-Södra håller jag som sagt högt i årets superetta. Men de har inte direkt visat detta ännu. Lagets spel bygger mycket på snabba omställningar där de gjorde några helt fenomenala matcher förra året. Då gäller det att passningsspelet klickar och att planerna tillåter. Kan ju vara sisådär med det så här tidigt på säsongen, vilket har visat sig. 1-0-segern mot Frej var knapp och inte helt rättvis. 1-0 blev det igen hemma mot Syrianska. Ett lag som jag inte tycker har sin styrka i defensiven. Nu väntar derby mot Värnamo och förra året gick båda matcherna under 2,5. Ena fajten gick på Borås Arena där Värnamo var bättre på plasten. Men tre senaste mötena på Stadsparksvallen har varit tråkiga historier rent målmässigt. Tycker en del talar för det igen sett till att J-Södra inte fått ut i närheten av det spel de visade upp under hösten i fjol. När även Värnamo visar prov på en ganska bra defensiv - med 0-0 borta mot ett i år bättre än fjolårets Assyriska - ja, då ligger målsnålt ganska bra i munnen.

Trupperna

J-Södra
2 Jonathan Tamimi 3 Tom Siwe 4 Max Watson 5 Fredric Fendrich 6 Fredrik Olsson 7 Ronny Sabo 8 Joakim Karlsson 9 Tommy Thelin 10 Tim Söderström 12 Jesper Svensson 14 Tobias Nilsson 17 Daryl Smylie 18 Liridon Silka 20 Sebastian Holmqvist 23 Anton Cajtoft 24 Robert Gojani 25 Damir Mehic 26 André Calisir

Värnamo
Björn Åkesson, Natanael Danielsson

Tobias Englund, Freddy Winsth, Alexander Blomqvist, David Engström,
Henrik Widén, Viktor Nilsson

Archford Gutu, Issam Jebali, Joel Löw, Carlos Gaete, Oscar Johansson,
Sebastian Göransson, Pär Cederqvist, Petar Petrovic, Alexander Vrebac, Dzenis Kozica

SPELTIPS
Inte så mycket mer att orda om. Smålandsderby som lär bjuda in till mycket kamp och dueller på en tidig vårgräsmatta i Jönköping. Vi har de senaste mötena med oss statistiskt och J-Södra har heller inte spelet särskilt bra i början på säsongen. Ser framför mig en rätt köttig fajt och spelar under 2,5 till 1,83 hos Betsson (3/5 units).

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-04-20 15.20:07

This is the stats tab
This is the post tip