Speltips

Speltips Elfsborg - AIK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-21 18:30 Spela här

Speltips Elfsborg - AIK
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,95 Speltips: X2
2015-04-21 18:30 Elfsborg - AIK X2 1,95 LelleSandahl

Kan det bli bättre? Allsvensk toppmatch som uppvärmning inför Champions League-returerna. In med ölen på kylning och glöm inte att handla (förlsagsvis) lantchips på kiosken. Såväl hemmalaget Elfsborg som AIK står på två segrar och ett kryss inför avsparken som går 18.30. Det blir nog väldigt jämnt som vanligt!

Senaste möten
2014-09-28 Elfsborg - AIK 1-1
2014-05-15 AIK - Elfsborg 2-1

* Senast Elfsborg vann mot AIK var säsongen 2012

ALLSVENSKAN
Norrköping - Elfsborg 0-4
Elfsborg - Hammarby 1-1
Djurgården - Elfsborg 1-2

AIK - Gefle 3-1
Malmö FF - AIK 0-0
AIK - Halmstad 2-1

Det enda som grämer mig denna underbar fotbollsdag är att jag har egen träning till 19.00. Snabbt in i omklädningsrummet och på med Viaplay! För jag tror det blir en jävligt bra fotbollsmatch mellan två av allsvenskans bästa lag. Elfsborg med sitt rappa och underhållande passningsspel. AIK med sin tyngd och individuella kvalitet. De senaste säsongerna har AIK spelat bra mot Elfsborg. Inte låtit dem dominera för mycket och själva vågad gå på attack. Fem matcher har gått utan förlust mot boråsarna (två segrar och tre kryss) och jag är inne på att de har självförtroende nog att undvika noll poäng igen. Det förmodade innermittfältet med Panos, Ofori och Blomberg håller jag väldigt högt. Arbetar över stora ytor och är väldigt passningsskickligt. När AIK vinner boll tror jag de kan fördela ut fina bollar mot anfallare i form (Goitom och Bangura), där Nabil Bahoui är tillbaka i truppen efter sin huvudskada. Återstår att se om han är redo för start men klart att det höjer AIK att han är med igen. Tror det blir svårt för Elfsborg att ta sig igenom centralt framför backlinjen med det innermittfältet, där både Panos och Ofori är duktiga på att skydda sin backlinje. AIK:s mål lär därför vara att dra ner på Elfsborgs tempo och styra ut dom på kanterna. För att själva satsa på omställningar eller hålla bollen inom laget om det inte går. Nej, jag tror på en riktigt fin allsvensk match och tycker AIK har en bra chans att ta poäng till ett spelvärt odds. Blir väldigt intressant att se hur Anders Svensson klarar sig i duellerna mot riktigt bra anfallare som Goitom och sin förre lagkamrat Bangura. Tror han kan få tuffare än mot Bajen, Djurgårn och Norrköping.

Preliminära startelvor (SvenskaFans)

AIK: Carlgren; Hauksson, Väisänen, Karlsson, Johansson; Dimitriadis, Ofori, Blomberg; Bahoui, Goitom, Bangura

Elfsborg: Kevin Stuhr Ellegaard; Andreas Klarström, Sebastian Holmén, Anders Svensson, Adam Lundqvist; Henning Hauger, Marcus Rohdén Simon Hedlund, Viktor Claesson, Simon Lundevall; Per Frick

SPELTIPS
Båda lagen har fått en bra start och det känns som X på förhand. Men tycker AIK är aningen spetsigare i offensiven samtidigt som Elfsborgs grundspel är bättre. Kan AIK döda det, dra ner på tempot, har man mycket vunnit och kan kanske till och med kontra till sig alla tre poängen. Spelar X2 till fina 1,95 hos bet365 . Ett spel som funkat de fem senaste allsvenska mötena mellan lagen (3/5 units).

Hur spelar ni på toppmatchen?

@lellesandahl på twitter


EDITERAD 2015-04-21 11.17:30

LelleSandahl - 21 April, 2015, 11:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
HQS1mme - 2015-04-22 02:40:58

Så gick det med den matchen.