Spelar raka tvåan på Juventus i returen borta mot Monaco.

Nog för att Monaco hade en del oflyt/var inte tillräckligt skickliga i avslutningsfasen i det första mötet För fransmännen skapade en hel del. Men nu är det returmatch - det är Monaco som till slut måste fram och blotta sig och det är Juventus som kan ligga på rätt sida, maska och spela på motståndarnas misstag. Och det med ett koppel fantastiska omställningsspelare i laget. Tänker främst på Morata och Tevez i det avseendet.

Läget i lagen:

Asamoah, Caceres och framför allt Pogba är out för Juventus. Tänkbar elva:

Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Pereya, Pirlo, Marchisio; Vidal; Tevez, Morata

Monaco har som tänkbar elva:
Subašić; Raggi, Fabinho, Abdennour, Kurzawa; Moutinho, Bernardo Silva, Kondogbia; Dirar, Martial, Berbatov.

Out: Lacina Traoré (tibia)
Doubtful: Toulalan (hamtring), Kondogbia (ankle), Dirar (ankle)

På tveksam-listan finns alltså ett par riktigt viktiga pjäser.

Men oavsett, det ska skilja en klass mellan lagen. Juve har som bekant sprungit ifrån i Serie A och kunnat rikta in sig på CL. Kunnat matcha laget utifrån att maxprestera här. Visst saknar man fantastiska Pogba, men det finns ändå gott om matchvinnare i det här laget.

Krysset borde vara rätt dött här då det är utslagsmatch och Monaco måste fram och göra mål vid likaläge. Allegri är en skicklig taktiker och borde kunna skaka fram en taktik som passar för det här läget.

Monaco avancerade till kvartsfinal för att de kontrade sönder Arsenal på Emirates. Just omställningarna skapade de lägen på mot Juventus även i första mötet då de inte hade så värst mycket boll själva. Därför tror jag att den här matchbilden passar laget betydligt sämre, för jag har inte sett laget klara av att föra spelet mot så pass kvalificerat motstånd som Juventus ändå är. Dessutom har Juventus visat att de är dödliga i offensiva omställningar, fråga bara Borussia Dortmund.

Borde ju ligga i Juventus intresse att gå för att göra ett eget mål också, då ett slumpmål från Monaco vid ställning 0-0 innebär likaläge totalt sett. Ett Juventusmål skulle dock kunna döda matchen, för frågan är hur Monaco reagerar på 0-1 i baken här, då måste de plötsligt göra 3...

Man ska inte göra misstaget att underskatta Monaco, men faktum är att de haft en del tur i CL i sin väg fram hit. Lätt grupp och maximal utdelning i åttondelsfinalen. Någon gång tar det stopp och all logik som finns i mitt huvud säger att stoppet kommer nu. Franska ligan i all ära, men överlag är Serie A ändå ett snäpp upp för mig. Och nu är det de överlägsna Serie A-ledarna mot Monaco som är strax bakom toppen i Ligue 1.

Känslan är att Monaco inte heller är i samma tokform som de var i när de mötte Arsenal. Har nu 1-3-1 i sina senaste 5 matcher i alla tävlingar.

För att summera: Passande matchbild för Juventus, som i grunden är ett snäpp bättre. Ser bra chans för italienarna att kontra hem det här.

@nokkan21



EDITERAD 2015-04-21 23.50:54

This is the stats tab
This is the post tip