Speltips

Speltips Brisbane - Newcastle Jets

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-24 11:30 Spela här

Speltips Brisbane - Newcastle Jets
Land: Australien Liga: A-League
Odds: 3.00 Speltips: Newcastle Jets Över 1.5
2015-04-24 11:30 Brisbane - Newcastle Jets Newcastle Jets Över 1.5 3.00 master

OBS: Matchstart: 11.40

Vi har kommit fram till A-Leagues sista omgång och den inleds med ett möte mellan Brisbane och Newcastle Jets. Två lag som inte har mycket att spela för. Brisbane är redan klara som det sista laget för slutspel(kan inte ta sig förbi Melbourne City), och Newcastle Jets är allra sist i tabellen och vill nog ändå försöka vinna i hopp att inte komma sist i ligan(Ligger en poäng bakom WSW som har en tuff match mot Glory på lördag).

Brisbane har underpresterat grovt säsongen igenom, även fastän man höjt sig en aning under andra halvan av säsongen. Regerande mästarna har bara turen på sin sida att man får vara med i slutspelet, då Glory inte kommer att få spela av diverse anledningar. Alltså får de sista platsen i slutspelet och får chansen att överraska topplagen vilket blir oerhört svårt...

Brisbane har spelat en hel del matcher på sistone, bortsett från att ha matchats hårt i ligaspelet, har man varit ute i ACL och lirat. Senast, för bara några dagar sedan, åkte man hela vägen till Kina för att spela den 5:e matchen i gruppspelet, mot Beijing Guoan. Överraskande nog, tog Brisbane samtliga tre poäng. Chanserna är trots allt minimala att laget tar sig vidare till slutspel.

Alla nyckelspelare som vilade i förra ligamatchen, fick chansen från start i ACL-matchen, förutom North som blev utbytt och som vilas i denna match på grund av slitna ben. Annars fick hela startelvan 90 minuter vilket verkligen tog på krafterna då det var en väldigt tuff match för Brisbane. Nu återstår det att se om nyckelspelarna får mycket speltid i denna betydelselösa match mot Newcastle Jets, eller om tränaren väljer att vila spelarna inför viktiga slutspelet som inleds nästa vecka. Oavsett vad valet blir, spelar det ingen större roll. Ifall det blir samma lag som i ACL, lär vi se en del trötta ben, och dessutom utan nån större motivation, vilket bara kommer att vara nackdel för Brisbane. Vilas nyckelspelarna, kommer vi att få se ett väldigt ungt lag, som troligtvis kommer att vara motiverade, men som inte har det lilla extra och som verkligen inte är något för A-League, vilket vi inte minst såg det mot Melbourne Victory, då man var flera klasser sämre när man valde att ställa upp med ett B-betonat lag.

Nu har man dessutom lyft upp ytterligare två spelare, som inte ens fanns med mot Melbourne Victory, när man spelade med ett B-lag. Unga Litfin och Schmidt är med i truppen och lär få speltid, annars hade man inte bara tagit ut dom i truppen...
Det är kanske ett tecken på att vi ännu en gång får se ett ganska ungt Brisbane en sista gång i ligan, vilket enligt mig, inte alls bådar gott för deras del, då det tyvärr inte håller måttet.

Inte nog med det. Brisbane kan hursomhelst inte starta med sitt bästa lag, och då är jag mest inne på lagets defensiv som är allt annat än bra. Viktige North vilas. Utöver det så saknas båda ordinarie backarna, Stefanutto och Luke de Vere. Tre ordinarie i backlinjen med andra ord. Sedan tidigare saknas lagets skyttekung Henrique. Ganska tunt där uppe utan honom. Målvakten Theo är tillbaka från skada men det återstår att se om man vågar riskera med honom i en sån här betydelselös match.

Newcastle Jets då. Ett av ligans sämre lag, inget snack om den saken. Men ibland kan dom få till det, och när det händer, så spelar dom väldigt bra och smart. Haft mycket oflyt under säsongen, men på senare tid har dom faktiskt fått resultaten med sig.

Newcastle är bättre borta än hemma, vilket statistiken säger sig självt. Newcastle är inget förande lag, och det blir ganska enkelt för motståndarna att kontra sönder dom när Newcastle går framåt.

På bortaplan är det dock en helt annan grej. Newcastle Jets bestämmer sig för att spela tight och smart och kontra snabbt när tillfället ges. Och det går hem väldigt många gånger, inte minst mot lag som gillar att rulla boll och ha mycket bollinnehav. Stänger alla ytor utmärkt och vinner sedan boll på ett effektivt sätt för att gå vidare till en farlig kontring. Och det har man lyckats med i flertalet matcher, speciellt mot just motståndaren i detta möte, Brisbane - förra säsongen.

Denna säsong har Jets förlorat båda matcherna mot Brisbane. Båda på hemmaplan. Det första mötet, total kollaps, 0-4. Andra matchen, snöplig 1-2 förlust i slutminuterna.
Föregående säsong, tre av tre möjliga vinster mot Brisbane. Två på bortaplan. 0-1 och 0-2. Hemmavinst med 2-1. Det här laget kan med andra ord spela bra på bortaplan vilket man som sagt visat upp massvis med gånger.

Ett bra exempel är för någon vecka sedan då man gästade ettan Melbourne Victory. Seger med 0-1. Laget pressades tillbaka stora delar av matchen, men kunde lika gärna ha gjort ännu fler mål.

Laget kommer till denna match med 3-4 förlust hemma mot ligans för tillfället bästa lag Sydney. Fastän man var det sämre laget, var det en snöplig förlust då det stod 3-3 fram tills den 80:e minuten.

Man kan ställa upp med precis samma lag som då, alltså inga nya avbräck och nästintill bästa möjliga lag kan ställas upp, vilket så fallet kommer bli.

Med detta sagt, ser jag klart mer spelvärde i bortalaget och man kan välja massvis med bra spel. Över 1.5 mål på Jets till tre gånger pengarna är vackert. Det handlar om ett målsnål lag, visst, men det är den sista omgången och jag tror det kommer vara mer öppen än vad det egentligen skulle vara. Med ett, förmodligen, ungt Brisbane, kommer det vara lite mer hawaii-fotboll, och med förutsättningarna till matchen, ser jag som högst troligt, att Newcastle Jets lyckas mäkta med minst två mål.
Annars är X2 till dryga två gånger degen, ett givet drag. Jets mål före 63:e minuten @ 1.83 är också det ett bra spel. Jag väljer dock som vanligt gå på det mest vågade och tar Över 1.5 mål vilket jag ser mest spelvärde i.

Mitt spel: Newcastle Jets Över 1.5 mål @ 3.00

Sidospel:
Under 6 hörnor @ 17.00
Målskytt: Montano @ 4.33
Målskytt: Hoole @ 7.50

http://www.spreadsheet.se/aussiemaster
Twitter @ EdinMadrid

Rygga som vanligt på egen risk och lycka till vid eventuell rygg!

Med vänliga hälsningar, Master.

master - 23 April, 2015, 21:06

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
jardel9 - 2015-04-24 07:36:43

Spelar på ettan & över 2,5

Stockholm - 2015-04-23 23:09:15

Och då undrar man ju vilka dessa "diverse anledningar" det är som gör att Perth Glory inte får vara med i slutspelet?!?