Speltips

Speltips Falkenberg-MFF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-24 19:00 Spela här

Speltips Falkenberg-MFF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.86 Speltips: MFF-1
2015-04-24 19:00 Falkenberg-MFF MFF-1 1.86 Polsater

MFF -1 spelar jag i deras bortamatch mot Falkenberg. Pengarna tillbaka på uddamålsvinst.

Nog för att MFF väntas rotera en del, men för mig är det klasskillnad. Åge Hareide inför matchen:

– Vi använder matcherna mot Halmstad och Falkenberg till att ge spelare matcherfarenhet. Det gav väldigt bra resultat när vi gjorde så förra året, säger MFF-tränaren Åge Hareide.

Efter tre segrar och en oavgjord ställs MFF i de kommande matcherna mot två tippade bottenlag, Falkenberg och Halmstad. Då tycker Åge Hareide att det öppnas möjligheter för att ge nya spelare chansen i startelvan och ser möjligheter att vila några av nyckelspelarna.
– Några får vila nu och några mot Halmstad [på onsdag]. Det är viktigt att det inte blir för många åt gången.

Väntas bli följande elva:

Robin Olsen –
Andreas Vindheim, Filip Helander, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotún –
Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Enoch Kofi Adu, Pawel Cibicki –
Agon Mehmeti, Markus Rosenberg.

Ersättare:

Zlatan Azinovic (mv), Anton Tinnerholm, Pa Konate, Erik Johansson, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Tobias Sana.

Berget och Tinnerholm är avbräck, inget snack. Men Sana har inte fått det att lossna 100 % tycker jag. Nu är visserligen Pawel Cibicki ingen spelare jag har särskilt mycket till övers för då jag aldrig sett honom bra. Men han tillhör MFF och då borde det ju finnas någonting där. Mehmeti gjorde mål senast och gjorde två mål i motsvarande möte i fjol. Bra chans att komma in och leverera.

Falkenberg har å sin sida Godsway Donyoh skadad. Ett avbräck då det inte är omöjligt att han är lagets bäste målskytt när vi summerar året. Hans finurlighet hade nog behövts i en match där det blir lite egen boll och mkt försvar. Truppen:

Truppen: Otto Martler, Alexander Lundin, Hampus Svensson, Daniel Johansson, Rasmus Andersson, David Svensson, Tobias Carlsson, Gustaf Nilsson, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Adam Eriksson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Calle Wede, Dan Keat, Tibor Joza, Kamal Mustafa, Hakeem Araba, Enock Kwakwa


Visst har Falkenberg allt att vinna i en sån här match, men för mig är klasskillnaden för stor för att de ska få med sig poäng särskilt många gånger om de får 10 försök. Även om MFF roterar så är stommen i försvaret kvar och det är ruskigt stabilt. Släpper knappt till några lägen alls för motståndarna, då blir det såklart svårt att göra mål och då blir det svårt att ta poäng. Falkenberg har börjat med att vinna mot Örebro (som verkar rejält nere i skoskaften just nu) men förlora klart mot Gefle och Åtvidaberg. En poäng borta mot Hif också. Inget som skrämmer alls. Jag har tidigare varit inne på att det blir tufft för Falken i år, jag tycker truppen känns som en Superettan-trupp mer eller mindre. Hemma är man svårspelade och har ju sitt berömda hemmafacit med mål nästan jämt.

Men jag tror MFF är för bra helt enkelt. Känns inte som Falkenberg har kvalitet nog att skapa tillräckligt bra läge för att göra mål på skåningarna. Visst, man skulle kunna tänka sig att MFF får problem att ladda hem efter en härlig hemmamatch mot Bajen i måndags, men man klarade av det fint i fjol och såhär tidigt på säsongen borde det inte vara några problem.

MFF inleder omgången och har ett perfekt läge att sätta press på de andra lagen. Bör ju bara vinna det här på något sätt och givet att man kan sätta in ett par offensiva pjäser borde det dyka upp chanser för att göra så att det skiljer två mål när vi summerar den här matchen.

@nokkan21

Polsater - 23 April, 2015, 23:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!