Cleveland storkrossade Tigers igår med 13-1. Men det var gårdagens match det. Den poängskörden kan dem bara glömma ikväll.

Tigers startar med Alfredo Simon (R 3-0, ERA 1.74) på kullen ikväll. På sina framträdanden den här säsongen har han stått för 12 Strikeouts och släppt 4 runs förbi sig, mycket tack vare att han är den duktig pitcher som förra året hade ett record på 15-10 för Cincinnati förra året. Men också för att han har riktigt duktiga fieldplayers runt omkring sig nu i Tigers som ofta står väldigt rätt. Förra året nådde han över 100 Strikeouts med råge, det slutade med 127 Strikeouts totalt för den nu mera 34-åriga Simon.
Hans första match för säsongen var mot just Cleveland, därifrån precis som i hans två andra matcher har han fått med sig en vinst.
Han är en kille man vet ungefär vad man får ut av, inga jättetoppar eller jättedippar under matcherna som det blir för flertalet pitchers utan han håller en jämn bra nivå matcher igenom.

Cleveland ger den 10 år yngre Trevor Bauer (R 2-0, ERA 0.95) chansen ifrån kullen återigen. Bauer har kastat smått fantastiska 26 Strikeouts hittills under sina framträdanden och endast släppt 2 runs emot sig. Bauer gillar att ge allt när han kastar, det är lite "all or nothing" över honom, vilket jag anser är väldigt kul. Därför när han gör det bra så blir det väldigt bra! Och med den här starten på säsongen kan man knappast lasta någon skit på honom.

Tigers fem senaste matcher:
DET 1-13 CLE
DET 1-2 NYY
DET 4-13 NYY
DET 2-5 NYY
DET 2-1 NYY

Fyra raka förluster för Tigers som innan matcherna mot Yankees hade fått en fin fin start på årets säsong. Men tittar man på runs skörden för Tigers de senaste matcherna är det ju inget att hurra över. 10 runs på sina fem senaste matcher ger ett snitt på 2 runs per match.

Clevelands fem senaste matcher:
DET 1-13 CLE
CWS 6-0 CLE
CWS 2-6 CLE
CWS 4-3 CLE
TWI 7-2 CLE

Cleveland har gjort 24 runs på sina fem senaste matcher, då trots att man gjorde 13 igår. Man snittar 4.8 runs per match dem fem senaste.
Slår vi då ihop deras snitt med tigers får vi 6.8 runs per match.
Tigers 17 matcher (Ö/U 8.5 runs) 9 över (52.9%) 8 under (47.1%)
Cleveland 15 matcher (Ö/U 8.5 runs) 5 över (33.3%) 10 under (66.7%)

Det som talar emot spelet är att i dem 8 senaste matcherna mellan lagen så har det blivit över 8.5 runs. Men med Tigers form de senaste matcherna och hur bra Cleveland egentligen är så ser jag inte att det kommer bli en så rolig match på det sättet då det inte kommer bli så mycket spel.

Matchen sänds på bet365 19:05 för dem som är intresserade.
3/6U insats på spelet.

Då återstår det bara ett lycka till! Så lycka till och följ mig gärna på twitter under namnet "JonteMorriz"
Ha en bra kväll.

This is the stats tab
This is the post tip