I natt har vi 4 spännande matcher där 3/4 lag har chansen att avgöra. Tycker det är mycket som talar för hemmalagen i natt och jag kommer att välja att spela en dubbel som jag gillar väldigt mycket!

Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings

Goalies: Bishop (confirmed) vs Mrazek (confirmed)

Matchserien kvitterade senast då Tampa Bay stod för en fantastisk och blott osannolik vändning i tredje perioden efter att ha legat under med 2-0 inför tredje perioden i en match där jag hade reket Tampa Bay. Man kvitterade med dryga 4 min kvar av matchen och i overtime avgjorde Tyler Johnson med hans andra mål för kvällen. Denna matchserie är lika jämn och spännande som vi hade förväntat oss, men nu när Wings tappade en 2-0 ledning med en period kvar för att gå fram till 3-1 i matcher känns det verkligen som om fördelen återigen vänds till Tampas sida. I natt spelar Bolts hemma i Amalie Arena där man varit ett av ligans bästa lag i år med ett record på 32-8-1. Tampa är ett oerhört skickligt lag offensivt och snittar 3.16 mål/match och är med det rankade 1:a i NHL. Jag tror hemmalaget har oerhört goda chanser att lösa minst 3 mål här på ett Wings som man bör ha lite psykologiskt övertag på i natt.

Plockar härifrån: Tampa Bay Lightning Ö 2.5 mål

Skador:

Tampa Bay: M.Ohlund
Detroit: E.Cole (day-to-day), J.Gustavsson, J.Franzen

Chicago Blackhawks - Nashville Predators

Goalies: Darling (confirmed) vs Rinne (confirmed)

Chicago hade chansen att avgöra inne i Bridgestone Arena i förrgår men misslyckades efter att Nashville och en viss Filip Forsberg sa nej. Forsberg stod för en enastående insats med sitt hattrick i 5-2 vinsten där hela 5 mål kom i tredje perioden. Matchserien nu reducerad till 3-2 och nu har Hawks ytterligare en chans att avgöra på hemmais inne i ett stekhett United Center. Preds gör det bra, men man fick igår beskedet att man blir utan kaptenen Shea Weber resten av matchserien vilket såklart är ett stort avbräck offensivt i PP, men främst defensivt då Weber är spelaren som spelar klart mest i Preds. Nu vann man visserligen senast utan Weber som saknats i de två senaste mötena, men i natt inne i United Center känns det som en tuff uppgift. Känslan är att det krävs 3 mål för vinst i natt och jag blir inte förvånad om vi får 3-3 efter FT och OT får avgöra. Ö 5.0 mål kan vara ett alternativ här men jag väljer att gå på hemmalaget och

Plockar härifrån: Chicago Blackhawks Ö2.5 mål

Skador

Chicago: Skadefri trupp
Nashville: S.Weber, E.Nystrom (day-to-day)

Nattens spel blir alltså dubbeln:

Tampa Bay Lightning Ö2.5 mål + Chicago Blackhawks Ö2.5 mål @ 2.48 med 4/6 units hos Betsson

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip