Speltips

Speltips Ottawa Senators - Montreal Canadiens

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-04-27 00:00 Spela här

Speltips Ottawa Senators - Montreal Canadiens
Land: Kanada Liga: NHL-Playoffs
Odds: 2.05 Speltips: Habs ML
2015-04-27 00:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens Habs ML 2.05 hockeystick

Ottawa Senators - Montreal Canadiens

Goalies: Anderson (probable) vs Price (probable)

I natt väntar Game 6 mellan Ottawa Senators och Montreal Canadiens. Ställningen just nu 3-2 efter att Senators vunnit två raka och väckt liv i matchserien som såg ut att vara över efter att Habs ryckt åt sig en 3-0 ledning. I natt känns det dock som Cinderella-sagan Ottawa Senators tar slut.

Vilken matchserie detta har varit och för den neutrale supporten har varje match varit ett riktigt slagfält som varit väldigt underhållande med intensiva sekvenser och en del fysiskt spel. Montreal Canadiens som såg ut att släcka Ottawa Senators saga har fått ett litet bakslag efter 2 raka förluster. Fråga är nu i natt. Kan Ottawa verkligen göra en ”LA Kings” och vända serien efter att legat under med 3-0? I mitt huvud känns det som ett nej.

Varför säger ni? Ottawa som vann senaste matchen med klara 5-1 kommer nu hem till en arena full av förhoppningar. Laget har lyckats tända hemmafansens hopp om fortsatt slutspel och nu känns det faktiskt som laget måste leverera på hemmais. Dock måste jag säga att det finns en pjäs i Montreal som varit helt fantastisk hela säsongen i Carey Price som verkligen är en tävlingsmänniska. Honom kan man verkligen inte räkna och även fast Craig Anderson som verkar tagit tillbaka förstaspaden i Sens gjort det fantastiskt bra måste jag hålla Price som en avgörande faktor. Han är som sagt en enorm tävlingsmänniska och jag blir inte förvånad om han kliver fram och gör en klassinsats som han gjort så många gånger förr under säsongen.

Lagen då? Montreal är trots dessa två förluster det bättre laget på papperet och Senators lever lite med luft under vingarna. Allt kommer handla om hur laget hanterar första perioden i natt. En bra start och Sens kan bli väldigt farliga. Känslan är dock att Montreal är för rutinerade och bör tänka på stabilt positionsspel första perioden och pincha ut Sens för att sedan utnyttja sina kontringar som man är ett av ligans bästa lag på.

Skulle nu Sens vinna i natt måste jag säga att allt momentum kommer vända till Sens fördel då Habs då hemma i Bell Center kommer spela med enorm press på axlarna, och då LA Kings är det enda laget på 50 år som vänt ett 0-3 underläge i Stanley Cup ser jag det som rätt osannolikt att Sens ska göra desamma året efter. Habs slår helt enkelt in matchbollen i natt i mina ögon.

Skador

Ottawa: M.Puemple (day-to-day), R.Lehner, C.Philips
Montreal: N.Beaulieu (day-to-day), P.Parenteau (day-to-day)

Kommer därför spela Habs rätt tungt i natt och nattens spel blir alltså:

Montreal Canadiens ML @ 2.05 med 5/6 units hos Pinnacle Sports

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

hockeystick - 26 April, 2015, 17:20

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
dubbo - 2015-04-27 00:12:24

Vill bara påpeka att flyers gjorde de mot Bruins för typ 10år sen med