Speltips

Speltips IFK Göteborg - Helsingborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-27 19:00 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Helsingborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.98 Speltips: U2,5
2015-04-27 19:00 IFK Göteborg - Helsingborg U2,5 1.98 Polsater

Under 2,5 mål blir mitt spel i Göteborg-Helsingborg.

Blåvitt har gått u2,5 i 3/4 hittills medan Helsingborg gjort det i 2/4.

På skadefronten saknar IFK rörlige och snabbe anfallaren Gustav Engvall, vilket innebär att man får spela med tyngre, mer targetupräglade, Mikkelsen eller Boman på topp. Truppen:

John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Heath Pearce, Haitam Aleesami, Billy Nordström, Karl Bohm, Sören Rieks, Tom Pettersson, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson, Jakob Ankersen, Martin Smedberg–Dalence, Mikael Boman, Thomas Mikkelsen, Lasse Vibe.

Tänkbart lag:

Alvbåge
Salomonsson, Bjärsmyr, Rogne, aleesami
Ankersen, Eriksson, Svensson, Rieks
Mikkelsen, Vibe

HIF saknar alltjämt Micke Dahlberg och även skicklige yttermittfältaren Wede. Truppen:

Matchtrupp: Matt Pyzdrowski (mv), Carl Johansson, Frederik Helstrup, Johan Mårtensson, Andreas Landgren, Mattias Lindström, Victor Pálsson, Robin Simovic, Lalawélé Atakora, Emil Krafth, Jordan Larsson, Darijan Bojanic, Emmanuel Boateng, 24. Anton Kinnander, Peter Larsson, Jere Uronen, Jesper Björkman, Pär Hansson (mv), Astrit Ajdarevic

Tänkbart lag:
Pär Hansson – Emil Krafth, Frederik Helstrup, Victor Palsson, Jere Uronen – Mattias Lindström, Johan Mårtensson, Darijan Bojanic, Lalawele Atakora – Astrit Ajdarevic, Jordan Larsson

Jag spelade undern på HIF även förra veckan. Då vaknade plötsligt Atakora till liv och gjorde en storartad insats. Huruvida det är en spelare som kommer leverera över tid eller ej får framtiden utvisa. Hursomhelst är det ett betydligt bättre försvar man ställs mot denna gången i form av Blåvitts. Som jag tidigare varit inne på är jag inte direkt såld på HIFs offensiv. Ajdarevi tycker jag inte fått saker och ting att lossna, Jordan Larsson är inte redo att bära ett allsvenskt anfall, Bojanic och Atakora är ojämna.

Samtidgt har HIF fått till defensiven riktigt bra. Helstrup har imponerat och i samtliga 4 matcher har HIF släppt till få målchanser. Jag minns hur Henke Larssons Falkenberg åkte till Ullevi i fjol och genomförde en taktiskt fulländad insats som sånär räckte till 3 pinnar (förlust 1-0 efter sent straffmål). Det låter på Henke som att det kan bli något liknande nu:

– Det handlar om hur svårt vi kan göra det för Göteborg när de har boll. Det gör vi genom att lägga ner arbetet för varandra hela tiden samt se färdigt varje situation, det vill säga inte tro utan säkerställa.

Larsson betonar dessutom vikten av att ta kloka beslut.

– Vi måste vara bra på att bedöma när det är läge att spela kort respektive långt.

Och Lennartssons Blåvitt, där är det inte heller någon flödande offensiv. Var direkt dåliga mot Häcken senast och det har väl inte lossnat på allvar för danskarna Vibe, Ankersen och Rieks än i alla fall. Samtidigt är Sebastian Eriksson inte helt 100 efter sina trassliga år. Och Lennartsson är knappast en champagne och glamourtränare, det är klassiskt svenskt 4-4-2 med defensiv prio som gäller.

Jag tror att det här kan bli rätt tajt. Det finns en enorm potential i Blåvitt på den dagen allt stämmer. Då kan Vibe göra 3 baljor och det kan bli 5-1 i en sån här match. Men av det jag sett hittills tycker jag mycket talar för att vi får se ett HIF som backar hem och är rätt uddlösa framåt medan IFK har boll och får stånga mot ett välorganiserat HIF.


Förhoppningsvis får vi en avvaktande inledning och får då läge att utvärdera/omvärdera läget live då det kanske kan bli läge att ställa om och plocka ö1,5 eller så om matchbilden luckras upp.

1-0?

@nokkan21

Polsater - 26 April, 2015, 22:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Tkt-Eagle - 2015-04-27 15:58:15

Går själv in hårt på ö 2,5

JL_ - 2015-04-27 10:36:00

tycker denna rek är lite långsökt, att du refererar till tidigare matcher "Blåvitt har gått u2,5 i 3/4 hittills medan Helsingborg gjort det i 2/4."

Se det i det långa loppet istället, Göteborg brukar ofta ha riktigt målrika matcher hemma. Förra året gick man t.ex Ö2.5 11/15 matcher, Ö3.5 7/15 matcher

Skulle aldrig spela under 2.5 på ullevi